REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ugnies medžioklė su varovais“ – tai pirmasis lietuviškas miuziklas, taip sudrebinęs žiūrovų širdis, kad dar ir šiandien neblėsta jo populiarumas. Iš pirmo žvilgsnio miuziklo siužetas atrodo paprastas – istorija, kurioje išryškėja tradicinis meilės trikampis, jame - Monika, Julius ir Rolandas. Tačiau kylant įtampai netikėti autoriaus bei režisieriaus sprendimai priverčia susimąstyti ir į viską pažvelgti kitomis akimis.

REKLAMA
REKLAMA

Atstumas išskiria mylinčias širdis

Pagrindiniai miuziklo veikėjai Monika ir Rolandas mokosi tame pačiame mieste, tačiau vieną dieną Monika yra paskiriama dirbti mokytoja mažame Lietuvos miestelyje, o Rolandas lieka didmiestyje. Stotyje Monika prieš kelionę atsisveikindama susikivirčija su Rolandu, į jų ginčą įsikiša demobilizuotas kareivis Julius. Įvyksta muštynės, Rolandas sužaloja Juliui ranką. Monika imasi globoti sužeistą kareivį ir priglaudžia jį savo namuose.

REKLAMA

Anot Julių vaidinsiančio Vaido Baumilos, jo personažas yra naivuolis, vaikų namų auklėtinis, ką tik demobilizuotas iš kariuomenės, gyvenime ieškantis vietos po saule, visiškai nesavarankiškas vaikis. Julius šiek tiek pasimetęs gyvenime, tačiau jam pasiseka – jis atranda savo mūzą, Moniką, gyvenimo meilę, kurią bando suvilioti.

„Kiekvienas iš jų susiduria su išorės kliūtimis. Visi trys: Monika, Julius, Rolandas – lygiaverčiai, visus stengiamės teisinti. Visi trys veikėjai jauni, verslūs žmonės, kurie susiduria su sovietmečio sąlygomis. Rolandas džiaugiasi gavęs darbą Vilniuje, Monika paskiriama dirbti kitur – tai aplinkybė, dėl kurios išsiskiria du žmonės“, – apie siužeto subtilybes pasakoja miuziklo režisierius G. Padegimas.

REKLAMA
REKLAMA

Meilė – tik po vestuvių

Netrukus paaiškėja, kad Monika laukiasi kūdikio... nuo Rolando, ji kankinasi. Julius pamilsta Moniką ir ją veda. Pagaliau pamiršusi praeitį ir Rolandą, Monika pamilsta Julių: „Tau nereikia daugiau kankintis... Jau sudegė ugny prisiminimai, kaip supeliję, suplėkę fotografijų albumai...“ – apsikabindama ištaria Juliui Monika.

Rolandas gyvena kankinamas pavydo, todėl atvykęs pas Moniką bando dar kartą ją susigrąžinti ir reikalauja jos pasirinkimo... Kaip baigiasi ši paini meilės istorija ir kokie šių trijų jaunų žmonių likimai, pamatysime jau visai netrukus „Domino“ teatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrumo ir ugnies, kuri apvalo, siekimas – aktualus visoms kartoms. Aplinka žlugdo tikrus jausmus, todėl už tikrą meilę reikia kovoti visais laikais“, – įsitikinęs G. Padegimas.

Miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ nuo rugsėjo 18 d. „Domino“ teatre, Vilniuje. Bilietus galite įsigyti visose BILIETAI LT kasose. Tegul meilė suliepsnoja iš naujo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų