REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasirengimą naujam sezonui. Prie penkių lietuvių, sportuojančių Ąžuolyno parke, prisijungė Willie Deane‘as. Tiesa, amerikietis tik apibėgo kelis ratus, nes komandos gydytojas paprašė krepšininko nepervargti – šiandien W. Deane‘o laukia medicininis patikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiruošimas prasidėjo, susirinko visi žaidėjai, kuriuos ir planavome matyti. Ateityje komandą papildys ir kiti krepšininkai. Dabar vyksta pradinis, paruošiamasis etapas, kuriame žaidėjai gauna aerobinio krūvio. Nuo savaitės vidurio pradėsime kombinuotas treniruotes“, - po treniruotės pasakojo vyriausiasis komandos treneris Rimantas Grigas.

REKLAMA

- Kokį įspūdį palieka naujokas W.Deane‘as?

- Kol kas susipažinome tik kaip su žmogumi, o koks tai krepšininkas, sužinosime vėliau. Kiek turime informacijos, tai aukšto lygio žaidėjas, kuris bus didelis ramstis „Žalgiriui“ ir, mano manymu, turėtų pilnai pakeisti Collinsą. Tik Willie bus iš pradžių sunku, nes DeJuanas rungtyniavo dvejus metus, žinojo ir žaidėjus, ir trenerius.

- Ar „Žalgiriui“ dar reikia pastiprinimo?

- Dairomės. Jau susikomplektavo komanda, o pirmieji turnyrai parodys, kuriose pozicijose reikėtų pastiprinimo. Nesistengiame kuo greičiau nupirkti bet kokį žaidėją. Reikia žinoti, kuriai pozicijai reikia krepšininko. Sužaisime su pajėgiomis komandomis ir galėsime įvertinti savo pajėgumą, žaidėjų galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

- Prie trenerių kolektyvo prisijungė Gintaras Krapikas. Tai buvo jūsų pageidavimas, ar klubo?

- Tai bendras sprendimas. Gintaras yra žalgirietis, jis norėjo grįžti į „Žalgirį“. Jis praėjo serbų trenerio mokyklą, turi daugybę minčių, kurios mums tik padės. Tai bus naudinga komandai. Yra daug aukšto lygio komandų, kuriose vyriausiasis treneris turi ne vieną, o kelis asistentus. Galėsime geriau pasiskirstyti darbą ir pasiruošti rungtynėms. Sezonas būna įtemptas, daugybė rungtynių, todėl kartais fiziškai nespėjame gerai pasiruošti kiekvienoms rungtynėms. Ypač kai per savaitę žaidžiame trejas rungtynes, iš kurių vienerios išvykos Eurolygos. Trys galvos bus tikrai geriau nei dvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Per tarpsezonį „Žalgiryje“ įvyko pokyčių. Nors dar gana anksti apie tai kalbėti, kaip manote, ar komanda sustiprėjo?

- Tikrai sunku įvertinti komandos pajėgumą lyginant su praėjusiu sezonu. Atėjo kitokio stiliaus žaidėjai, todėl ir mūsų žaidimas gali pasikeisti. Viską parodys rezultatas – jeigu pasieksime tokį patį arba dar geresnį rezultatą, vadinasi, ekipa sustiprėjo.



- Ilgai dvejojote, ar priimti „Žalgirio“ pasiūlymą likti vyriausiojo trenerio pareigose. Kodėl?

- Neslepiu, kad praėjęs sezonas buvo labai sunkus. „Žalgiris“ – tokia komanda, kuri turi viską laimėti. Reikalavimai yra dideli, negalime pralaiminėti. Ne tik žaidėjai, bet ir treneriai išeikvoja daug energijos, todėl stengiausi kuo ilgiau pailsėti. Jeigu būčiau iškart priėmęs sprendimą, būčiau vėl sulaukęs daugybės klausimų ir tada atostogos būtų pasibaigusios. Norėjosi ilgesnių atostogų.

REKLAMA

- Jau galite susidaryti pirmąjį įspūdį apie besitreniruojančių žaidėjų sportinę formą.

- Manau, kad krepšininkų sportinė forma yra tokia, kokia ir turėtų būti pradedant pasiruošimą sezonui. Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas mėnesį darbavosi Vilniuje pas Artūrą Javtoką. Jie nesiilsėjo, o gerino savo sportinę formą.

- Buvo kalbų, kad po praėjusio sezono Jankūnas jaučiasi pervargęs. Kaip jis jaučiasi dabar?

- Net neabejoju, kad jis pervargo. Paulius sužaidė neblogą sezoną, jis buvo svarbus komandos žaidėjas. Jam kiekviena vasara buvo labai sunki. Pradedant nuo jaunučių, jis visas vasaras leisdavo rinktinėse ir negalėdavo atsistatyti. Krepšininkai pavargsta ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, visą laiką varžybos, treniruotės, nėra išsivalymo. Todėl šią vasarą jis mėnesį ilsėjosi ir tik po to dirbo. Jis nori atgauti jėgas ir atlaikyti visą sezoną, duoti komandai kuo daugiau naudos. Manau, kad Pauliui šis sezonas turėtų būti sėkmingesnis, nes jis galėjo šiek tiek pailsėti, pasiruošti individualiai.

REKLAMA

- „Žalgiryje“ šį sezoną bus trys įžaidėjai: Deane‘as, Mantas Kalnietis ir Žygimantas Janavičius. Kaip jie dalinsis žaidybinį laiką?

- Mantas turėtų būti antruoju įžaidėju, bet norime jį išnaudoti ir kaip atakuojantį gynėją. Jis greitas, gerai veržiasi, turi šuolį. Praėjusiais metais ir krepšininko pageidavimu naudojome jį kaip įžaidėją, bet gal Mantas gali duoti daug daugiau naudos kaip atakuojantis gynėjas. Jau sezono pabaigoje pamažu statėme krepšininką į antrąją poziciją. Labai norėčiau, kad Mantas būtų universalus, galėtų žaisti abejose pozicijose. Tas pats liečia ir Deane‘ą, jis gali žaisti abejose pozicijose.



- Likę legionieriai prisijungs prie komandos rugsėjo pradžioje, o kada prie komandos prisijungs Jonas Mačiulis?

- Irgi rugsėjo pradžioje. Mačiulis nežaidė labai daug olimpiadoje, nors visi sako, kad jis jau galėjo. Bet Jonas yra temperamentingas, pergyvena dėl komandos. Jis išeikvoja daug energijos žiūrėdamas rungtynes, mėgindamas padėti ekipai. Nuo to taip pat pavargstama. Po kiekvieno atlikto darbo turi būti poilsis, kad žaidėjas galėtų perjungti režimą ir pradėti naują darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų