REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar paskelbtoje Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingų lentelėje lietuvis Ričardas Berankis iš 476-osios vietos nukrito į 488-ąją, tačiau jau kitą savaitę galime tikėtis rekordinio lietuvio šuolio aukštyn ATP reitingų lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA

18-metis Lietuvos tenisininkas R.Berankis atvirojo Jungtinių Amerikos Valstijų teniso čempionato („US Open“), kurio prizų fondą sudaro 19,2 mln. JAV dolerių, atrankos varžybose iškovojo 8 taškus, tačiau ATP reitinge smuktelėjo žemyn.

REKLAMA

Kitą savaitę kils

„Kol kas šie aštuoni taškai į ATP reitingą nėra įskaičiuoti. Jie įskaityti bus kitą pirmadienį, - perspėjo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius. - Taškai visada yra skaičiuojami viena savaite pavėluotai“.

L.Radzevičius patvirtino, kad kitą pirmadienį R.Berankis užims kur kas aukštesnę poziciją reitinguose, ir šios savaitės smukimo per dvylika pozicijų nesureikšmino.

Pasak L.Radzevičiaus, kitą savaitę R.Berankis ATP reitinge turėtų šoktelti apie 40 pozicijų aukštyn. Tai būtų aukščiausia R.Berankio pasiekta vieta ATP reitinguose. Iki šiol aukščiausiai jis buvo pakilęs į 471-ąją vietą liepos mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

***

Kiti Lietuvos tenisininkai gana smarkiai atsilieka nuo R.Berankio. 24 m. Gvidas Sabeckis, surinkęs 31 tašką, iš 639-osios vietos nukrito į 655-ąją, o 16-metis Laurynas Grigelis, turintis 2 įskaitinius taškus, iš 1529-osios pozicijos smuktelėjo į 1536-ąją.

Lietuvos tenisininkė Lina Stančiūtė paskelbtoje Moterų teniso asociacijos reitingų lentelėje išliko 409-oji. 22 m. lietuvė turi 50 įskaitinių taškų.

Mantas STANKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų