REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, rugpjūčio 26 d., Lietuvoje su oficialiu vizitu viešės Europos Parlamento Saugumo ir gynybos pakomitečio pirmininkas Karl von Wogau ir jo pavaduotojas Justas Paleckis, praneša Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu europarlamentarai lankysis Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, kur dislokuojami Baltijos valstybių oro erdvės patruliavimo misijoje (Greitojo reagavimo oro policijos misijoje) dalyvaujantys NATO naikintuvai. Šiauliuose svečiai susitiks su dabar budinčio Vokietijos karinio kontingento atstovais, išklausys pristatymą apie oro policijos misijos užduotis ir eigą, stebės naikintuvų pakilimą mokomajam skrydžiui, rašoma pranešime.

REKLAMA

Vėliau K. von Wogau ir J. Paleckis lankysis Karmėlavoje, trijų Baltijos valstybių Valdymo ir pranešimų centre (angl. Control and Reporting Centre, CRC), kur susipažins su Baltijos ir NATO valstybių oro erdvės apsauga.

Vizito metu K. von Wogau ir J. Paleckis susitiks su krašto apsaugos viceministru Antanu Valiu, laikinai einančiu Krašto apsaugos ministerijos sekretoriaus gynybos politikai ir tarptautiniams ryšiams pareigas Andriumi Krivu, Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos politikos komiteto nariais Rimantu Bašiu ir Sauliumi Pečeliūnu, su Lietuvos atstovais aptars NATO ir ES šalių bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje ir kitus aktualius klausimus.

Tai yra pirmas kartas, kai Europos Parlamento Saugumo ir gynybos pakomitečio pirmininko pirmininkas lankosi NATO oro policijos bazėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų