REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketverius metus laukta visą pasaulį suvienijusi sporto šventė pasiekė finišo tiesiąją. Šiandien Kinijos sostinėje įvyko iškilminga XXIX-ųjų vasaros olimpinių žaidynių – bene geriausių per visą istoriją – uždarymo ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Jos metu Lietuvos vėliavą garsiajame Pekino „Paukščių lizdo“ stadione buvo patikėta nešti moterų buriavimo varžybose „Laser Radial“ klasėje puikiai pasirodžiusiai ir sidabro medalį iškovojusiai 25-erių metų kaunietei Gintarei Volungevičiūtei.

REKLAMA

Priminsime, kad Pekino olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavo rekordiškai daug – net 71 atletas. Penki iš jų mūsų šaliai sugebėjo padovanoti olimpiniu medalius: sidabrą nuskynė buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė ir penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, bronzą – graikų-romėnų imtynininkas Mindaugas Mizgaitis, disko metikas Virgilijus Alekna ir penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis.

Su dviem sidabro ir trimis bronzos medaliais Lietuva medalių lentelėje pasidalijo 57-58 vietas su Kroatijos sportininkais.

REKLAMA
REKLAMA

18 dienų trukusios sporto šventės metu buvo išdalinti net 302 medalių komplektai. Vienos ar kitos spalvos medalius pelnė iš viso net 87 šalių sportininkai. Olimpiadoje iš viso dalyvavo net 204 pasaulio valstybių atletai, o auksą pavyko iškovoti 55-ioms.

Šių Olimpinių žaidynių organizavimu ir tuo, kaip jos praėjo, liko nepaprastai patenkintas ir Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques Rogge:

„Čia buvo pasiekta daugiau nei 40 pasaulio bei 130 olimpinių rekordų. Per televiziją Pekino olimpiados žiūrimumo reitingas buvo 20-30 procentų didesnis nei ankstesnių žaidynių. Olimpinius medalius pavyko laimėti net 87-ių skirtingų šalių sportininkams.“

J. Rogge taip pat pareiškė, kad jubiliejines 30-asias olimpines žaidynes 2012 metais surengsiančiam Londonui bus labai sunku ir gal netgi neįmanoma pralenkti Pekiną.




„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų