REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eligijaus Masiulio vadovaujamas Liberalų sąjūdis, anksčiau kalbėjęs apie galimą bičiulystės su Artūro Zuoko vedamais liberalcentristais atnaujinimą, šeštadienį partijos taryboje savo patvirtino sąrašus savarankiškam ėjimui į rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakė partijos pirmininkas E.Masiulis, partija kels savo kandidatus 68-iose vienmandatėse apygardose. Partijos sąraše, su kuriuo partija rinkimuose dalyvaus daugiamandatėje apygardoje, po reitingavimo pirmas - E.Masiulis, po jo rikiuojasi parlamentaras Gintaras Steponavičius, buvęs partijos lyderis parlamentaras Petras Auštrevičius, parlamentaras Algis Kašėta, sostinės savivaldybės tarybos narys Arūnas Štaras.

REKLAMA

Šešta vieta patikėta Airijos Lietuvių bendruomenės pirmininkei Jurgai Vidugirienei, septinta - parlamentarei Daliai Teišėrskytei, aštunta - parlamentarui Kęstučiui Glaveckui, devinta - parlamentarui Vytautui Grubliauskui, o pirmąjį dešimtuką užbaigia Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis. Vienuoliktuoju numeriu įrašyta partijai nepriklausanti Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro direktorė Dalia Kuodytė.

„Šiai dienas apsisprendimas yra, kad einame vieni“, - BNS paklaustas apie buvusius planus bičiuliautis su libcentristais šeštadienį komentavo E.Masiulis, pažymėjęs, kad po rinkimų matytų galimybę bendradarbiauti su A.Zuoko partija plačioje centro dešinės koalicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Liepą atlikta viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausa parodė, kad Liberalų sąjūdis su 4 proc. rinkėjų balsų liktų už 5 proc. barjero, atsijojančio, kurios partijos į Seimą patenka pagal proporcinę sistemą.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje vienmandatėje apygardoje - jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Tam, kad patektų į Seimą daugiamandatėje apygardoje, partija turi gauti daugiau nei 5 proc. balsų.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų