REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dieną prieš olimpinių žaidynių mažojo finalo rungtynes nuomone apie laukiančią dvikovą su Argentinos rinktine pasidalino Lietuvos komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas bei vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

REKLAMA
REKLAMA

R.Javtokas tegė, kad pusfinalio dvikova buvo iš tiesų sunki. „Manau, kad niekas nemiegojo po tokių rungtynių. Bet turime visą dieną, surengėme lengvą treniruotę ir turėsime laiko pamiegoti. Yra didelis skirtumas tarp šių metų rinktinės ir tos, kuri buvo Atėnuose. Matosi, kad vyrai yra labai užsidegę ir nori pergalės“, - sakė aukštaūgis.

REKLAMA

„Argentina pamažu gerina žaidimą ir dabar žaisti bus sunkiau. Įsižaidė Luisas Scola, nors komandoje yra traumelių – Manu Ginobilio ir Andreso Nocioni“.

Paklaustas apie teisėjavimą, R.Javtokas patvirtino, kad pusfinalio dvikovoje jautė skirtumą, lyginant su visomis prieš tai buvusiomis olimpiados rungtynėmis.

„Žinoma, jaučiau skirtumą. Prie Pau Gasolio negalima buvo prisiliesti. Jeigu jau jis gaudavo kamuolį, tai viskas buvo aišku. Kai kovojome su kinais, abiems komandoms teisėjai leido stumdytis, o su ispanais kiekvieną prisilietimą lydėjo švilpukas“, - piktinosi R.Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA

R.Butautas tikino, kad noro laimėti lietuviams netrūksta. „Miegojome normaliai. Esame psichologiškai stipri komanda ir nusiteikimo mums netrūksta, tik norėtųsi kuo greičiau atgauti fizines jėgas. Laukia sunkios rungtynės, bet gerai išanalizavome varžovus. Todėl rytoj tikiuosi, kad krepšininkai bus pailsėję, švieži ir rungtyniaus dideliu greičiu“.

„Turbūt sunku sakyti, kad esu patenkintas mūsų žaidimu pusfinalyje, nes patyrėme nesėkmę, bet buvome arti finalo. Manau, kad neblogai žaidėme, stengėmės gynyboje, bet buvo tas, kas buvo. Reikia žiūrėti į priekį ir iškovoti bronzos medalius“, – kalbėjo R.Butautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Negalima lyginti tos Argentinos rinktinės, kurią mes nugalėjome per pasiruošimo olimpiadai etapą ir tokios, kokia ji yra dabar. Argentiniečiai žaidžia daug geriau, bet ir mes įgijome geresnę sportinę formą“, - sakė treneris.

Paklaustas, ar yra kokių nors faktorių, dėl kurių treneris nerimautų, R.Butautas teigė, jog tiesiog reikia gerai sužaisti paskutines rungtynes. „Svarbu kietai žaisti gynyboje. Manau, kad šioje olimpiadoje mūsų gynyba yra viena geriausių. Po to reikės greitai užpulti, išnaudoti savo kozirius puolime ir laimėti rungtynes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų