REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atkakliai kovoję Lietuvos krepšininkai pralaimėjo olimpinių žaidynių pusfinalio dvikovą. Tačiau Marijampolės „Arvi-Sūduva“ ekipos vyriausiasis treneris Linas Šalkus situacijos nedramatizuoja ir tragedijos nemato.



- Daugiau nei tris kėlinukus žaidėme labai gerai, kas po to nutiko?

Atkakliai kovoję Lietuvos krepšininkai pralaimėjo olimpinių žaidynių pusfinalio dvikovą. Tačiau Marijampolės „Arvi-Sūduva“ ekipos vyriausiasis treneris Linas Šalkus situacijos nedramatizuoja ir tragedijos nemato.



- Daugiau nei tris kėlinukus žaidėme labai gerai, kas po to nutiko?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Buvo labai gerai pasakyta, kad rungtynės tęsiasi 40 minučių, o ne tris kėlinukus. Manau, kad ispanai, ypatingai priekinė linija, turi daugiau patirties. Mūsiškių priekinės linijos žaidėjai Kšyštofas Lavrinovičius, Linas Kleiza ir Marijonas Petravičius šiandien buvo aiškiai silpnesni.

REKLAMA

Tuo tarpu Ispanijos rinktinės stipriausia vieta yra būtent aukštaūgiai.

Kalbant apie metikus, Simas Jasaitis rungtynių metu metė ir pataikė, o dvikovos pabaigoje metimai skriejo pro šalį.

Pasigedau sėkmingo Ramūno Šiškausko žaidimo. Jis visada tempdavo komandą į priekį, bet gal ispanai gerai išanalizavo mūsiškių žaidimą ir uždengė Ramūną.

Rungtynių pradžioje lietuvių į priekį tempė Šarūnas Jasikevičius, po to Jasaitis, o rungtynių pabaigoje neatsirado krepšininko, kuris patemptų. Manau, kad pritrūko visai nedaug.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar po tokių rungtynių galima sakyti, kad tiesiog esame silpnesni už ispanus?

- Kai pralaimi, turi pripažinti, kad esi silpnesnis, nepriklausomai nuo to, su kuo kovojai. Bet, apskritai, Lietuvos rinktinei pavyko primesti savo žaidimo stilių, ispanai buvo priversti žaisti lėtai, nematėme jų greito žaidimo.

Šiandien buvome silpnesni. Gaila, kad daugiau nei tris kėlinukus žaidėme gerai ir pritrūko vieno kito taiklaus metimo. Šiuolaikiniame krepšinyje 6 taškų persvara yra visiškai nedidelė. Pamename, kaip kėlinuko pabaigoje Lavrinovičius pataikė tritaškį su pražanga ir išsyk surinko 4 taškus. Tiesiog reikėjo kelių tikslių metimų dvikovos pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Paminėjote, kad šiandien Šiškauskas buvo ne geriausios formos. Linas Kleiza taip par nerado savo žaidimo.

- Nesužaidė Šiškauskas, bet atsiskleidė Jasaitis. Buvome įpratę, kad sėkmingai rungtyniauja Kleiza, bet šiandien jam nesisekė.

Manau, kad šiandien aikštelėje vyravo nervų karas. Kas laimėjo psichologinį karą, laimėjo ir susitikimą. Ispanija, kaip komanda, nėra pėsčia, o šiandien buvo stipresnė ir psichologiškai.

Tačiau nereikia nuvertinti mūsiškių. Su tokiu žaidimu galime laimėti trečiąją vietą, tiesiog reikės kautis.

REKLAMA

- Nemažai diskusijų sukėlė teisėjų darbas. Ar turite kokių nors pastabų?

Negaliu sakyti, kad teisėjavo gerai ar blogai. Mano galva, buvo nelogiškų sprendimų. Bet iškreipti tikrąjį vaizdą gali ir televizija, nes vienoje situacijoje atrodo, kad buvo švarus blokas, o kitoje – aiški pražanga.

Ispanai irgi ne kartą ėmėsi už galvos, todėl, matyt, arbitrai klydo ir mūsų naudai.

Rusai sako, kad teisėjai yra dievai ir niekas jų negali nubausti. Kaip sakė Steponas Kairys, jeigu klystama žmogiškai, galima pateisinti, bet jeigu klaidas lemia politiniai aspektai, tada blogai.

REKLAMA

Manau, kad teisėjavimas buvo priekabus. Toks jausmas, kad teisėjai kartais priekabiavo prie krepšininkų dėl įvairiausių smulkmenų. Tai išmuša iš vėžių tiek žaidėjus, tiek trenerius.

Bet kaltinti teisėjus bet kuriam specialistui ar treneriui nėra gerai. Būtume laimėję, galėtume sakyti, kad teisėjavimas buvo prastas, o dabar pralaimėjome, tai pralaimėjome.



- Po tokių pralaimėjimų dažniausiai pradedama kalbėti ir apie trenerių darbą. Ką apie jį manote?

- Kažin ar kas nors Lietuvoje kabintų vėliavėles ant automobilių, jei ne sėkmingas krepšininkų žaidimas. Mes jau mes patekome tarp keturių geriausių komandų pasaulyje. Duoke Dieve, užimsime trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai pralaimi, visada prasideda kalbos. Visi gali kritikuoti, bet Kairys gerai pasakė, tokiai mažai šaliai būti tokioje aukštumoje yra milžiniškas pasiekimas. Tokios galingos valstybės kaip Rusija, Kinija, Prancūzija ir Vokietija nepateko į ketveriukę.

Manau, kad kritika turi būti protinga. Lengviausia, kai pralaimi komanda, kritikuoti trenerį, tačiau mes prie to jau esame pripratę.

Vis dėlto nematau jokios tragedijos pralaimėti pusfinalio varžybas tokio rango turnyre.

- Ar pavyks mūsiškiams atsistatyti po tokio pralaimėjimo?

- Tikrai nebus lengva, bet atsistatyti pavyks. Manau, kad pusfinalis tarp Argentina ir JAV nebus itin atkaklus, todėl argentiniečiai galės pradėti pasiruošimą sekmadienio rungtynėms. Mano žiniomis, Argentina yra vyriausia komanda olimpiadoje, todėl ir jiems nebus lengva.

- Kaip manote, ar mūsiškiams pavyks iškovoti bronzos medalius?

- Visada maniau, kad pavyks. Ir šiandien galvojau, kad pavyks nugalėti ispanus. Pamatysime, kas sekmadienį bus stipresni. Tai bus labai geros rungtynės. Be abejo, norėčiau, kad medaliais pasipuoštų mūsų krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų