REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministras Jonas Jučas teigia, kad dar per anksti kalbėti apie galimybę boikotuoti „Eurovizijos“ dainų konkursą Maskvoje, taip išreiškiant protestą dėl Rusijos agresijos prieš Gruziją.

REKLAMA
REKLAMA

Anot J. Jučo, spontaniški sprendimai dabar yra nepriimtini.

„Nereikėtų skubėti boikotuoti „Eurovizijos“ dainų konkurso. Dar turime pakankamai laiko stebėti Rusijos veiksmus ir daryti teisingas išvadas“, - Eltai penktadienį sakė J. Jučas.

REKLAMA

Ministras priminė, kad Lietuva jau pareiškė ryžtingą poziciją dėl karo veiksmų Gruzijoje, šiuo klausimu yra aiškus ir Europos Sąjungos (ES) nusiteikimas.

„Spontaniški sprendimai gali tik apsunkinti diplomatų pastangas sureguliuoti konfliktą. Tiesiog dabar dar ne laikas apie tai kalbėti“, - pažymėjo kultūros ministras.

Apie 2009 metų „Eurovizijos“ boikotą pirmasis viešai prakalbo Estijos visuomeninio transliuotojo EER vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Inicijuosime viešus debatus, ar Estija turėtų dalyvauti ar boikotuoti „Eurovizijos“ dainų konkursą Maskvoje dėl Rusijos agresijos prieš Gruziją ir besitęsiančios jos okupacijos. Mano asmenine nuomone, būtų protinga nedalyvauti“, - užsienio žiniasklaidai sakė Margusas Alikma (Margus Allikmaa).

Tuo tarpu Estijos kultūros ministrė patikino, kad šalies vyriausybė dar nėra apsisprendusi dėl galimo boikoto. „Sprendimas negali būti priimtas paskubomis“, - sakė Lainė Janes (Laine Janes).

Teisę kitąmet rengti „Eurovizijos“ dainų konkursą gegužę Rusijai iškovojo dainininkas Dima Bilanas su daina „Believe me“.

Vaidotas Beniušis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų