REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis penktadienis Pekino olimpinėse žaidynėse puikiai prasidėjo mūsų kaimynams latviams – jų atstovas 21-ų metų Maris Strombergas vyrų BMX dviračių varžybose savo šaliai nuskynė pirmąjį aukso medalį.

REKLAMA
REKLAMA

Latvis trasą įveikė per 36,190 sek. ir šiek tiek aplenkė antroje ir trečioje vietoje likusius amerikiečius Mike'ą Day‘ų (36,606 sek.) bei  Donny‘į Robinsoną (36,972 sek.).

REKLAMA

Iš viso BMX dviračių lenktynes pradėjo 32 sportininkai, bet finaliniame važiavime rungėsi jau tik 8-i geriausi.

Priminsime, kad iš Pabaltijo valstybių vienintelė Lietuva lieka neiškovojusi aukso medalio. Mūsų šalies atstovai kol kas pasidabino dviem sidabro (buriuotoja G. Volungevičiūtė ir penkiakovininkas E. Krungolcas) ir trimis bronzos medaliais (graikų-romėnų imtynininkas M. Mizgaitis, disko metikasV. Alekna ir penkiakovininkas A. Zadneprovskis). Bendroje įskaitoje esame 54-i.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos atletai savo kraityje turi du apdovanojimus – BMX dviračių varžybose auksą pelnė M. Strombergas, sunkumų kilnojime bronzą išplėšė Viktoras Scerbatihas. Medalių lentelėje - 45 vieta.

Estai taip pat nesnaudžia – vyrų disko metimo varžybose triumfavo Gerdas Kanteris, o dviviečių baidarių irklavime antri atplaukė Tonu Endreksonas ir Juri Jaansonas. Estija užima 40 vietą.

„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų