REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministerija, koordinuojanti humanitarinės pagalbos teikimą Gruzijai, dėkoja visiems Lietuvos žmonėms, įmonėms ir visuomeninėms organizacijoms, prisidėjusiems prie drabužių ir maisto rinkimo nukentėjusiems Gruzijos žmonėms akcijų. Daugiausia surinkta moteriškų, vyriškų ir vaikiškų drabužių bei patalynės. Dalį gyventojų labdaros sudaro vaikiški žaislai, kūdikių maistas, avalynė ir galanterija.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis surinktos humanitarinės pagalbos – patalynės, miegmaišių, higienos reikmenų, maisto produktų vaikams ir kūdikiams, drabužių ir kt. – bus nugabenta į Gruziją kariniu lėktuvu, kuris iš Zoknių karinio oro uosto išvyks rugpjūčio 21 dieną, likusi humanitarinė pagalba – artimiausiu metu.

REKLAMA

Šiuo metu Gruzijoje ypač trūksta vaikų maisto. Jį iki rugpjūčio 26 dienos renka Savanorių centras (S.Moniuškos g. 27, Žvėryno seniūnija, II aukštas nuo 9.00 iki 21.00).

URM informuoja, kad Demokratijos ir vystymo paramos fondas baigė rinkti drabužių ir kitų reikmenų labdarą iš Lietuvos gyventojų. Jei ši akcija bus atnaujinama – pranešime apie tai atskirai.

Humanitarinę pagalbą rinko Demokratijos ir vystymo paramos fondas, Savanorių centras, Cistersų vienuolynas Kaune, Šv. Seserų kongregacijos vienuolynas Marijampolėje ir Kultūros centras Šiauliuose. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas ir Lietuvos kariuomenė padeda gabenti humanitarinę pagalbą į Gruziją.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia labdaros skyrė bendrovės Maxima  LT, Biok, Merkys, Releksa, Skinija ir Tonalė. Šios ir kitos bendrovės labdarai skyrė higienos prekių, pledų, miegmaišių, drabužių, sportinių kostiumų ir vaikiškų pėdkelnių ir kt.

Gruzijoje dirbančios Jungtinių Tautų humanitarinės organizacijos, Raudonasis Kryžius ir Lietuvos ambasada Gruzijoje pažymi, kad šiuo metu aktualiausia humanitarinė parama Gruzijos žmonėms – piniginės lėšos.

Gyventojai ir įmonės ir toliau raginami aukoti pinigines lėšas nukentėjusiems nuo karo veiksmų Gruzijos žmonėms. Demokratijos ir vystymo paramos fondas rinks lėšas nuo karo nukentėjusiems Gruzijos piliečiams paremti iki rugsėjo 1 dienos. Lietuvos Raudonasis Kryžius –  iki rugsėjo 14 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos institucijos informuoja, kad užsienio specialistų savanorių pagalbos kol kas nereikia. Jei toks poreikis bus, Lietuvos užsienio reikalų ministerija informuos apie tai nevyriausybines organizacijas ir visuomenę.

Prašome nevyriausybinių organizacijų, ketinančių rengti paramos Gruzijos žmonėms akcijas, informuoti apie tai Lietuvos užsienio reikalų ministeriją ((8-5) 236 2436, el.paštas [email protected]), kuri koordinuoja paramos Gruzijai teikimą ir gabenimą.

Sąskaitos nuo karo nukentėjusiems Gruzijos piliečiams paremti:

Speciali Demokratijos ir vystymo paramos fondo sąskaita nukentėjusiems Gruzijoje paremti:

AB bankas „Hansabankas“ Nr. LT297300010109811391.

Specialiosios Lietuvos Raudonojo Kryžiaus sąskaitos:

AB SEB bankas Nr. LT277044060000908211.

AB bankas „Hansabankas“ Nr. LT 727300010002448010.

Akcijos metu AB SEB ir AB bankas „Hansabankas“ netaiko bankų padaliniuose ir bankų paslaugų internetu sistemomis atliktų mokėjimų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų