REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į trečiadienį Vilniuje į autoavariją pateko žinomas poetas ir kompozitorius, radijo stoties "Lietus" vadovas Gintaras Zdebskis.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės policijos teigimu, 48 m. "Lietaus" generalinis direktorius automobilio "Audi A6" nesuvaldė šiuo metu rekonstruojamoje Savanorių ir Laisvės prospektų sankryžoje. Automobilis apie 1 val. nakties nuslydo nuo kelio ir atsitrenkė į šlaitą.

REKLAMA

Sunkiai sužeistas menininkas buvo iškart nuvežtas į Greitosios pagalbos ligoninę, jam nustatyta stuburo trauma. G.Zdebskis paguldytas į Traumatologijos skyrių.

"Respublikos" vakar kalbinti G.Zdebskio draugai bei kolegos pramogų versle buvo itin nekalbūs. Televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas teigė, kad pasakoti apie savo sužalojimą ir avariją kategoriškai uždraudė pats Gintaras. Vakar jis buvo sąmoningas, kalbėjo, tačiau mobiliuoju telefonu neatsiliepė.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas radijo stoties vadovo draugų vylėsi, kad nors "stuburo traumos visuomet yra rimtos, tikimasi, kad Gintarui viskas bus gerai". Jo teigimu, vakar po pietų gydytojai turėjo apsispręsti, ar žinomą dainų kūrėją būtina operuoti.

"Palaimink Dieve mus", Atgimimo metais tapusi daugelio mitingų leitmotyvu, yra viena garsiausių G.Zdebskio dainų, jai muziką sukūrė Gintautas Abarius.

1994 m. apie G.Zdebskį išgirdo ir "Eurovizijos" konkurso gerbėjai - Dubline vykusiame šio šou finale geras Gintaro draugas Ovidijus Vyšniauskas atliko šio poeto parašytą kūrinį "Lopšinė mylimai".

Pastaraisiais metais G.Zdebskis itin daug talkino populiariojo realybės šou "Kelias į žvaigždes" rengėjams ir sukūrė lietuviškus tekstus beveik visiems akimirksniu išgarsėjusiems hitams. Gintaro plunksnai priklauso Andriaus Rimiškio atliekamos dainos "Mes vyrai", Merūno Vitulskio "O gražuole" bei kitų šlageriais tapusių pasaulinių hitų lietuviški

žodžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų