REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja, kad teisingi už borto likusių senųjų Palangos gelbėtojų teiginiai, jog kurorto paplūdimius užvaldžiusiam vietos vandens motociklų klubui ši veikla yra tik priedanga pelningam verslui. Su vietos valdžia nesusišnekanti ir ją „motociklininkų“ interesų protegavimu kaltinanti Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė pagalbos prašo teisėsaugininkų, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Prarado kantrybę

K.Vintilaitė oficialiai kreipėsi į Palangos miesto policijos komisariatą prašydama išsiaiškinti, ar teisėtai kurorto gelbėjimo stoties teritorijoje veikia UAB „Pramogų krantas“ kavinė.

REKLAMA

Pasak Vyriausybės atstovės, teisėsaugininkų pagalbos prireikė, nes Palangos miesto savivaldybė iki šiol jai nesuteikė tikslių duomenų dėl kavinės veiklos. Ji neabejoja, kad toks vilkinimas nėra atsitiktinis – neva taip tikimasi sulaukti vasaros sezono pabaigos.

Ji dar praėjusią savaitę raštu pareikalavo Palangos miesto savivaldybės tarybos, mero Vytauto Stalmoko ir savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, kad kurorto gelbėjimo stoties teritorijoje (žvejų g.) nebūtų vykdoma jokia kita veikla ir tarybos sprendimu perduotas turtas būtų naudojamas išimtinai tik gelbėjimo funkcijoms vykdyti. Tačiau jokio atsako nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu V.Kuznecovas tikina, kad dėl užtrukusio dokumentų tvarkymo savivaldybė tik praėjusią savaitę tapo oficialia stoties turto valdytoja. Anot direktoriaus, užvakar jie kreipėsi „Pramogų krantą“ ir paprašė, kad bendrovė šalių susitarimu nutrauktų nuomos sutartį.

Ji pasirašyta dar su Palangos miesto gelbėjimo stotimi ir baigė galioti gegužės 31 d. Tačiau, pasak V.Kuznecovo, po verslininkų kreipimosi pratęsta birželio 18 d. - neva to nepadaryti valdininkai neturėjo jokio juridinio pagrindo.

Įtartinos sąsajos

Vyriausybės atstovė nustatė, kad panaudos sutartimi viešajai įstaigai Palangos miesto vandens motociklų klubui perduotas gelbėjimo stoties turtas – pastatas su kiemo statiniais ir 190 kvadratinių metrų grindinys su bortais – naudojamas ne pagal paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant grindinio įrengta sėkmingai veikia UAB „Pramogų krantas“ kavinė.

Šios bendrovės savininkas Tomas Žulkus yra vandens motociklų klubo narys, o jo žmona žaneta žulkuvienė – savivaldybės administracijos Verslo ir turto skyriaus vyriausioji specialistė, atsakinga už leidimų prekybai ir ūkinei veiklai vykdyti išdavimą.

K.Vintilaitės teigimu, Palangos miesto savivaldybė nusižengia įstatymams, nes asmenys, kuriems valstybės ar savivaldybės turtas perduotas neatlygintinai naudotis, negali jo išnuomoti ar kitaip perduoti naudoti tretiesiems asmenims.

REKLAMA

Įdomiausia tai, kad vandens motociklų klubui perduoto turto naudojimas bei sudarytų sutarčių teisėtumas svarstytas ir kurorto savivaldybės Kovos su korupcija komisijoje. Tačiau pastaroji jokių pažeidimų neįžvelgė ir konstatavo, kad viskas yra teisėta.

Žarsto milijonus

Liepos viduryje kurorto valdžia oficialiai pritarė, kad būtų panaikinta iš biudžeto lėšų išlaikoma Palangos miesto gelbėjimo stotis ir poilsiautojų saugumą šią bei dar mažiausiai dvi vasaras atidavė į privatininkų rankas. Jų paslaugos miesto biudžetui kainuos 819 tūkst. litų ir bus teikiamos vasaromis.

REKLAMA

Pernai rugpjūtį K.Vintilaitės inicijuotu tyrimu nustatyta, kad 2007-ųjų vasaros sezoną Palangos paplūdimių gelbėtojų funkcijų perdavimas į privačias rankas įvyko pažeidžiant įstatymus.

Nepaisant to, niekas į tai didesnio dėmesio neatkreipė.

Negana to, vandens motociklų klubo darbo sąlygoms stotyje, kur veikia minėta kavinė, pagerinti žadama išleisti net 5 milijonus litų.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų