REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo mėnesį prasidedančiame naujajame Lietuvos televizijos sezone ypatingas dėmesys skiriamas kino gerbėjams. Kiekvieną sekmadienį, po „Panoramos“, jų laukia daugybė prestižiniais  „Oskaro“ apdovanojimais pagerbtų filmų.  

REKLAMA
REKLAMA

Jau ne vienerius metus kartu dirbantis režisieriaus Martino Scorseses ir aktoriaus Leonardo DiCaprio kūrybinis tandemas demonstruos bene geriausią kartu sukurtą filmą – kriminalinę dramą „Infiltruoti“.  Filmas, už kurį M.Scorsese po ilgų metų pagaliau gavo išsvajotąjį „Oskarą“, pasakoja apie policijos agentą ir mafijozą, įsidarbinančius šnipais vienas kito „darbovietėse“. L.DiCaprio kompaniją „Infiltruotuose“ palaiko ir Jackas Nicholsonas, Mattas Damonas ir Markas Wahlbergas.

REKLAMA

Meksikos kino perlas režisierius Guillermo del Toro, LTV žiūrovams naujajame rudens sezone pristatys didelio dėmesio susilaukusį fantastinį trilerį „Pano labirintas“. Filmas, balansuojantis tarp realybės ir fantazijos, buvo apdovanotas net trimis „Oskarais“, tarp jų – ir už geriausią režisūrą.  

Kito meksikiečių režisieriaus - Alejandro Gonzálezo Iñárritu drama „Babelis“ buvo apdovanota  „Oskaru“ už geriausią muziką, o Kanų kino festivalyje pelnė prizą už geriausią režisieriaus darbą. Filme apie žmonių nesusikalbėjimą ir beviltiškas meilės paieškas vaidina Bradas Pittas, Cate Blanchett bei ispanų kino numylėtinis Gaelis García Bernalis.  

REKLAMA
REKLAMA

Jau antrajį „Oskarą“ savo karjeroje aktorė Hillary Swank uždirbo suvaidinusi boksinininkę Clinto Eastwoodo dramoje „Mergina, verta milijono“. O britų režisieriaus Stepheno Frearso „Karalienė“ šį apdovanojimą atnešė aktorei Helen Mirren, įkūnijusią Anglijos monarchę Elžbietą II-ąją tomis lemtingomis dienomis, kai autoavarijoje žuvo princesė Diana.  

„Oskarui“ nominuota ir lenkų kino meistro Andrzejaus Wajdos „Katynė“. Filmas, primenantis žiaurius 1940-uosius, kai rusų NKVD sušaudė šimtus lenkų kareivių, pasakoja ne vien apie kraupias istorines žudynes. „Katynė“ − tai ir vienos šeimos košmaras, keleto giminių išgyventą tragediją, kuri nesibaigė nei tomis dienomis, nei tais metais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš istorijos įkvėpimo sėmėsi ir Melas Gibsonas, kurio režisuotas „Apokalipto“ primena pasauliui mažai žinomus faktus apie indėnų civilizaciją. LTV parodys ir Oliverio Stone‘o istorinę dramą „Aleksandras Makedonietis“ su Colinu Farrellu bei režisieriaus Agustíno Díaz Yaneso filmą „Kapitonas Alatristė“. Istorinis veiksmo trileris apie XVII amžiaus ispanų riterį apdovanotas net trimis Ispanijos kino meno akademijos „Goya“ premijomis, o pagrindinį herojų Diego Alatristę vaidina iš „Žiedų valdovo“ trilogijos pažįstamas Viggo Mortensenas.

Lietuvos kino ekranuose vos prieš pusmetį rodytame filme apie Bobą Dylaną sužibėjęs aktorius Benas Whishaw, LTV žiūrovams primins ankstesnįjį savo filmą. Pagal populiarų Patriko Siuskindo romaną sukurtas ir Tomo Tykwerio režisuotas filmas „Kvepalai: vieno žudiko istorija“ pasakoja apie talentingą ir pamišusį kvepalų gamintoją, tapusį pavojingiausiu XVIII amžiaus žudiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų