REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos naujojo sezono muzikos šou „Žvaigždžių vartai“ jau paskelbė 10 laimingųjų, kurie su jauduliu ir dideliu ryžtu laukia rugpjūčio 30 dienos, kai pirmą kartą su savo atliekamomis dainomis žengs į didžiąją šou sceną ir kiekvienas atskirai prisistatys žiūrovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiame projekte nebus gyvenimiškų dramų, tarpusavio santykių keliamų peripetijų nei asmeninių ambicijų, kurių neišvengiamai atsiranda 24 valandas per parą būnant kartu ir stebint vaizdo kameroms. Šio projekto dalyviai žiūrovų simpatijas privalės išsikovoti savo sugebėjimais, talentu ir charizma, todėl esu tikras, kad šou pabaigoje, gruodžio mėnesį, ne vienas iš šio projekto dalyvių papildys garsių Lietuvos atlikėjų gretas“, – apie projektą kalbėjo TV3 vyriausiasis prodiuseris Jurgis Jefremovas.

REKLAMA

„Žvaigždžių vartų“ dalyvių atliekamos dainos kiekvieną šeštadienį gyvai skambės iš Kėdainių. Įspūdį stiprins specialiai šiems pasirodymams numerius kuriantys šokėjai.

„Kiekvieną šeštadienį tiesioginiame TV3 eteryje pasirodys dešimt šou dalyvių. Muzikos profesionalų komisija iš jų atrinks tris. Tuomet juos atiduosime televizijos žiūrovų teismui – trys atrinkti dalyviai vėl pasirodys scenoje ir daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukęs talentas grįš į šou. O kuriam iš kitų dviejų lemta palikti projektą, spręs patys dalyviai. Kol jie tarsis, kuris jų kolega turi važiuoti namo, žiūrovams scenoje pasirodys šou naujokas“, − „Žvaigždžių vartų“ taisykles pristatė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo rugpjūčio 30 dienos kiekvieną šeštadienį nuo 19.00 val. – dvi valandos gyvos muzikos, gerų dainų ir įspūdingų pasirodymų tiesioginėse muzikos šou „Žvaigždžių vartai“ koncertų transliacijose per TV3.

Startinis „Žvaigdžių vartų“ dešimtukas:  

Vytautas Blinstrubas. 22-ejų metų, švelnaus, merginas pakerinčio balso savininkas iš Gargždų. Prieš patekdamas į „Žvaigždžių vartus“ studijavo LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje anglų kalbą. Iš A. Valinsko lūpų išgirdęs lemtingąjį „Taip“ ir patekęs į šou, vaikinas nusprendė pasiimti akademines atostogas ir atsidėti muzikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimas buvo sunkus, bet galimybė dalyvauti tokiame profesionaliame muzikiniame šou gali ir nebepasitaikyti. O muzika man tikrai daugiau nei pomėgis“, – sako Vytautas.

Dainuoti vaikinas pradėjo vaikystėje. Kai tėvai nuvedė į muzikos mokyklą, o ten mokytojai ant pečių užmaukšlino akordeoną, Vytautas ilgai neištvėrė – nusprendė, kad akordeonas – ne jam. Kiek vėliau vaikinas pradėjo intensyviai mokytis vokalo pas profesionalius dėstytojus, dalyvauti Lietuvoje ir užsienyje vykstančiuose dainavimo konkursuose.

„Noriu būti pastebėtas, įvertintas. Nenoriu į nieką lygiuotis, noriu, kad žmonės pamatytų mane, Vytautą“, – sako gargždiškis.  

REKLAMA

Roberta Čiubytė. Nuo šios žavios devyniolikmetės vilnietės šypsenos ištirptų ir „Titaniką“ nuskandinęs ledkalnis. Ką tik atšventusi mokyklos išleistuves, gražuolė spiriasi į naujus aukštakulnius, velkasi plazdančią elegantišką suknelę ir žada pakerėti visus šou žiūrovus.

Roberta dainuoja jau vienuolika metų, buvo vaikų grupės „Hey“ vokalistė, o pastaruoju metu vokalo mokosi pas dėstytoją Viktoriją Kalpokaitę. Muzikos festivaliai, konkursai, pagrindiniai juose iškovoti titulai ir prizai – visa tai mergina jau yra įsirašiusi į savo biografiją.

REKLAMA

Ji mėgsta ir dainuoja Soul, RnB, House stiliaus muziką, džiazą ir svajoja kada nors išleisti savo solinį albumą.

„Visada jaučiu didžiulį aplinkinių palaikymą, tad ir dabar, eidama į šou, neturiu ko bijoti“, – skaisčiai šypsodama sako mergina.  

Aleksandras Latuškinas. Trisdešimtmetis klaipėdietis dainuoja nuo pirmos klasės. Uostamiestyje baigė Eduardo Balsio gimnaziją, vėliau mokslus krimto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, įgijo klarneto specialybę.

„Groti vakarėliuose, restoranuose pradėjau jau šešiolikos. Su draugu Klaipėdoje, Palangoje, Šventojoje traukdavome populiariausius šlagerius“, – pasakoja vyriausias „Žvaigždžių vartų“ dalyvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aleksandras ir dabar gyvena iš muzikos – dirba renginių organizavimo įmonėje. Muzika – pragyvenimo šaltinis ir visai Aleksandro šeimai. Birželį muzikantė žmona pagimdė trečią sūnų!

Ko galima tikėtis iš Aleksandro „Žvaigždžių vartuose“? Geros energijos užtaiso, stipraus vokalo ir tikrai ne vienos staigmenos. Projekto komisijos nariai iki šiol su šypsena prisimena dalyvių atrankos akimirką, kai scenoje Aleksandras meistriškai ne tik balsu, bet ir plačiais mostais persikūnijo į estrados princą Rytį Ciciną.

Dvejus metus Aleksandras dirbo vokalo dėstytoju, kol suprato, kad dėstytojavimas – ne jam.

„Suprantu, kaip reikia daryti, tačiau nežinau, kaip paaiškinti“, – šypsosi Aleksandras.

Didžiausia dėl grupės „Queen“ pamišusio vyruko svajonė – kada nors stovėti vienoje scenoje su šios grupės gitaristu ir kartu sugroti legendinę animacinio personažo – krokodilo Genos dainą.  



Indraya
. Dvidešimt trejų dainininkė pastaruoju metu koncertuoja su populiariuoju Vaidu Baumila – yra pritariančioji jo grupės vokalistė. Iš buvusio „dangiečio“ Indraya galės pasisemti ne tik sceninės, bet ir dalyvavimo muzikiniame realybės šou patirties.  

REKLAMA

„Mes su muzika nepaleidžiam viena kitos nuo mano vaikystės. O „Žvaigždžių vartai“ yra naujas ir labai svarbus žingsnis mano karjeroje. Dreba rankos ir kojos − taip laukiu šou premjeros“, − tikina Indraya.

Iš Šiaulių kilusios ir jau penkerius metus Vilniuje gyvenančios merginos biografijoje – daugybė laimėjimų konkursuose, festivaliuose Lietuvoje ir kitose Europos šalyse. Sceniniu pseudonimu pasivadinusi Indraya iki šiol su šypsena prisimena akimirkas iš kažkada visos šalies žiūrovus prie ekranų sutraukdavusios „Dainų dainelės“, kai ji vos kelerių traukė puikiai visiems žinomą Arvydo Vilčinsko dainą „Grįžtu namo“. Atrodo, ši mergina jau nuo mažens įprato pakerėti auditoriją.

REKLAMA

„Mėgstu ir dainuoju labai įvairią muziką. Tačiau labiausiai norėčiau scenoje pasirodyti su Beyonce Knowles – jos energija tiesiog pakeri. Negaliu nesižavėti jos talentu dainuoti ir taip energingai šokti vienu metu“, − sako Indraya ir pati žada „Žvaigždžių vartų“ žiūrovus nustebinti įspūdingais pasirodymais.   

Paulius Bagdanavičius. Dvidešimtmetis marijampolietis – neabejotinai būsimasis operos solistas. Iš pirmo žvilgsnio kuklus Pauliaus žvilgsnis išties apgaulingas – vaikinui uždainavus, balso stiprumo ir energijos pakerėta publika niekada negaili komplimentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Televizijai ir viešiems pasirodymams turiu zuikio širdį. Bet vis tiek atėjau čia, nes dainuoti tikrai nebijau“, – šypsosi Paulius.

Marijampolietis rugsėjį pradės krimsti antrus studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje metus. Čia vaikinas studijuoja klasikinį dainavimą. Ar nebaisu, kad akademijos dėstytojai nepalankiai pažiūrės į Pauliaus dalyvavimą televizijos šou?

„Bijau, bet gyvenimas yra mano“, – įsitikinęs jis.

Kaip ir dauguma „Žvaigždžių vartų“ dalyvių, dainuoti Paulius pradėjo vaikystėje – dalyvavo ne viename konkurse, žinoma, „Dainų dainelėje“. Tikrą šlovę ir gerbėjų palankumą Pauliui pelnė prieš keletą metų jo sudainuota Andrea Bocelio atliekama daina „Vivo per lei“.

REKLAMA

„Kai dainavau ją gyvai mokykloje per Šimtadienio šventę, visi pamanė, kad leidžiamas šios dainos įrašas“, – juokiasi Paulius. Ne kartą auditorijos klausytojų širdis Paulius virpino ir su puikiai visiems pažįstama daina „Mamai“.  



Lina Rasokaitė.
Nenustebkite, jei stebint „Žvaigždžių vartų“ šou jums pasirodys, kad prieš akis – žavingoji Holivudo aktorė Renee Zellweger. Taip taip, šviesiaplaukė Lina tiesiog stulbinamai į ją panaši. Dargi ne tik išoriškai.

„Tikriausiai mintinai moku visas „Čikagos“ miuziklo dainas“, – sako Lina, labiausiai mėgstanti atlikti kūrinius iš miuziklų.

REKLAMA

Kilusi iš Šiaulių dvidešimt devynerių mergina Klaipėdoje baigė teatro režisūrą, yra pastačiusi keletą spektaklių Klaipėdos Pilies teatre. Baigusi mokslus Lina persikėlė gyventi į Vilnių. Čia dirbo kūrybos agentūroje režisiere, organizavo renginius, visuomenines akcijas. Lina yra pastačiusi roko operą „Neformatas II“, dainavo su klaipėdiečių grupe „Exem“, yra nusifilmavusi ne viename lietuvių filme.

„Muzikos mokyklos nebaigiau, nes labai norėjau žaisti regbį“, – apie gyvenimo permainas pasakoja Lina.

Šalia muzikos jos paauglystėje buvo ir sportas. Kartu su moterų regbio komanda Lina yra tapusi Lietuvos čempione. Pastaruoju metu Lina ne tik dainuoja, bet ir vaidina naujausioje „Urvinio žmogaus“ kūrėjų situacijų komedijoje „Boeing Boeing“.  

REKLAMA
REKLAMA

Erikas Druskinas. Dvidešimt devynerių režisierius iš Utenos. Ilgaplaukis scenos Tarzanas, sodraus balso romansų atlikėjas – šiam ekspresyviam vyrukui apibūdinti tinka ne vienas epitetas. Mokslus Erikas krimto Klaipėdoje, baigė dramos ir lėlių teatro režisūrą. Šiam talentui paklūsta ir teptukas, ir scenos judesys – Erikas darbuojasi dailininku ir režisieriumi Ukmergės ir Anykščių kultūros centruose.

„Sakote, esu talentingas? Tik apsimetu“, – juokauja Erikas.

Nors, atrodytų, šis vyrukas gimęs menui, kažkada jisai svajojo studijuoti Vilniaus Gedimino technikos universitete.

„Likus vos porai mėnesių iki stojamųjų egzaminų, laimėjau respublikiniame skaitovų konkurse. Tuomet ir įvyko didysis šuolis nuo technikos atgal prie meno“, – pasakoja Erikas.

Didžiausi vyruko autoritetai scenoje – Frankas Sinatra ir Elvisas Presley, o didžiausia svajonė – kada nors pastatyti miuziklą. Gal po „Žvaigždžių vartų“ Erikui šią svajonę pavyks įgyvendinti, o tuomet pagrindinis vaidmuo jame atiteks miuziklų meistrei Linai?  

Vitalija Beržinskaitė. Šios merginos istorija primena pasaką apie Pelenę. Jau visai netrukus  romantiškas šios dvidešimtmetės balsas skambės visoje Lietuvoje. Alytuje gyvenanti dvidešimtmetė Vitalija scenoje ne naujokė – ji ne vieno konkurso laureatė, yra pelniusi du medalius už savo miesto garsinimą. Tamsiaplaukė, didelėmis akimis aplinkinių dėmesį traukianti, paprastumu žavinti mergina užkariauja auditoriją dainuodama romansus.

REKLAMA

„Niekada nebandžiau dainuoti bliuzo, džiazo, rokenrolo. Pop muzikos dainų taip pat dainuoju mažai. Tačiau neabejoju, kad „Žvaigždžių vartuose“ leisiuosi į dar neatskleistų savo balso savybių ieškojimus“, − sako nekantriai projekto starto laukianti Vitalija.

Atskirõs knygos yra verta jaudinanti jos gyvenimo istorija. Iki ketverių Vitalija augo vaikų globos namuose, vėliau ją ėmė globoti vaikų namuose dirbanti muzikos mokytoja.

„Kartą ji parsivedė mane namo. Atsisėdau jai ant kelių ir pavadinau ją mama. Savo tikrų tėvų neatsimenu. Ir, jei atvirai, nė nenorėčiau su jais susipažinti. Mano mama yra mano globėja. Ji ir paskatino mane dainuoti, esu jai labai dėkinga už viską“, − pasakoja mergina.  

Dainius Griesius. Misteris rokenrolas. Taip galėtume pavadinti dvidešimtmetį iš Kaišiadorių. Šypsena ir gera nuotaika beveik niekada nedingsta iš šio vaikino veido, o pasigirdus rokenrolo ritmui scenoje suskamba nuotaikingas balsas. O jei išgirstumėte, kaip vaikinas dainuoja rokenrolo karaliaus baladę „Only You“...

Muzikos mokykloje Dainius baigė trimito klasę. „Pagroju juo kartą per pusmetį“, – šypsosi vaikinas.

REKLAMA

Kur kas mielesnis vaikinui – dainavimas ir gitara. Su bendraminčiais Dainius Kaišiadoryse įkūrė grupę „Stereo“, vaikinai koncertuoja įvairiausiuose renginiuose, festivaliuose, koncertuose.

„Kol kas mažai kas žino, kad aš šiame šou. Neabejoju, kad nuomonių bus visokių – kai kas džiaugsis, kai kas pavydės. O aš darysiu tą patį, ką dariau iki šiol“, – įsitikinęs vaikinas.

Nors muzika „suryja“ labai daug Dainiaus laisvo laiko, kartais jis išplėšia jo ir pašaudo iš pneumatinio šautuvo į skardines arba... nupučia dulkes nuo „senovinio“, 1966 metų gamybos motociklo „Minsk“, kuriuo dar jo senelis važinėjo pas merginas, ir palekia Kaišiadorių gatvėmis.  



Agnė Vasiliauskaitė.
Iš Kauno kilusi dvidešimtmetė jau dvejus metus gyvena Vilniuje. Degančios akys, ilgi juodi plaukai, dailios kūno formos ir temperamentingas balsas – to „Žvaigždžių vartų“ žiūrovai tikrai gali laukti iš šios merginos.

„Nesitikėjau patekti į šį projektą. Į atranką ėjau kaip į koncertą, o išgirdusi, kad patekau, negalėjau patikėti“, – šypsosi muzikos mokykloje fortepijono klasę baigusi ir ne vieno respublikinio bei tarptautinio konkurso laureate tapusi Agnė.

REKLAMA

Kaip vokalistės, jos sceninė patirtis kol kas nėra didelė, tačiau drąsos ir saviraiškos merginai tikrai netrūksta.

„Visada buvo tam tikras konfliktas tarp mano mokslų ir pomėgio dainuoti“, – šypsosi Mykolo Riomerio universitete teisę studijuojanti mergina.

Universitete mergina lanko džiazo virtuozo Artūro Noviko vadovaujamą merginų ansamblį, kartu su juo dalyvavo ne viename koncerte, ne viename projekte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų