REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų šalies krepšinio vadovai neslepia, kad Kinijos krepšinio rinktinė kur kas parankesnė lietuviams varžovė ketvirtfinalyje nei graikai. O kinai šiandien tikisi atversti naują puslapį šalies krepšinio istorijoje, rašo trečiadienio „Lietuvos žinios“ (LŽ).

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien 11.45 val. Lietuvos laiku į lemiamą mūšį Pekino žaidynėse stos triskart olimpiniai (bronziniai) prizininkai mūsų krepšininkai. Jų tikslas - įveikti Kinijos, didžiausios pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybės, rinktinę, kuriai vadovauja puikiai lietuvių žaidėjus pažįstantis Jonas Kazlauskas. Tai, kad kinai pateko į olimpinio turnyro ketvirtfinalį, jau yra nepaprastai didelis laimėjimas, bet kas norės apsiriboti pasiektu rezultatu?



Visi varžovai sunkūs

REKLAMA

Lietuvos rinktinė A grupėje užėmė pirmąją vietą. Tiesa, per paskutines grupės rungtynes, kurios jau nieko nelėmė, lietuvius parbloškė australai. Tačiau, pasak Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto, iš to nereikia daryti tragedijos.

„Australai žaidė puikiai. Mūsiškiai, norėdami bent kiek pristabdyti varžovus, turėjo be perstojo juos gaudyti po visą aikštelę, o tai reikalauja daug jėgų, - kalbėjo LKF vadovas. - Galbūt mūsų treneriai turėjo daugiau leisti žaisti mažiau rungtyniavusiems krepšininkams, bet tai jau ne mano kompetencija. Patekome į ketvirtfinalį. O ten visi varžovai sunkūs.“

REKLAMA
REKLAMA

LKF viceprezidentas ir krepšininkų delegacijos vadovas Šarūnas Kliokys LŽ sakė, kad nesėkmė A grupėje - nieko baisaus: „Tądien australai žaidė fantastiškai. Net jų centrai taikliai mėtė beveik iš devynių metrų. Taip žaisdami australai būtų įveikę bet kurią komandą, gal išskyrus JAV rinktinę. Ji bandytų labiau spausti varžovus. Šis pralaimėjimas - logiška atomazga, nes pergalė mums būtų buvusi svarbesnė tik morališkai.“

Krepšinio specialistai vieningai pabrėžė, kad mūsiškiams reikia psichologiškai atsigauti po pralaimėjimo australams. Pasak rinktinės administratoriaus Mindaugo Špoko, krepšininkai ketvirtfinaliui rengėsi susikaupę, treneriai - taip pat. Prieš treniruotę jie nenorėjo blaškyti minčių atsakinėdami į žurnalistų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikai geresni

„Nenoriu tikėti, kad kinai, norėdami žaisti ketvirtfinalyje su lietuviais, „atidavė“ laimėjimą graikams, - svarstė V.Garastas. - J.Kazlauskas ambicingas ir iš savo auklėtinių reikalauja tik pergalių. O kai baigiantis rungtynėms su graikais treneris ant suolelio pasodino aukščiausią rinktinės žaidėją Yao Mingą, jis jau matė, jog mačo nelaimės.“

V.Garastas neabejoja, kad kinai kur kas parankesni varžovai mūsiškiams nei graikai. „Graikai demonstruoja puikų komandinį žaidimą. Ši rinktinė man padarė gerą įspūdį. Pernai Europos čempionate Ispanijoje ji atrodė prasčiau. Dabar komanda susistygavusi, nes anksčiau pradėjo rengtis žaidynėms - jai teko dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre“, - dėstė LKF prezidentas.

REKLAMA

„Kinijos rinktinė turi pajėgią priekinę liniją, tad mūsiškiams bus nelengva kovoti“, - prieš šiandienos rungtynes sakė Š.Kliokys.

„Tačiau vienas Mingas lauke - ne karys, - komentavo V.Garastas. - Kinijos rinktinėje yra penki šeši geri krepšininkai, kurie ir „atidirbinėja“ per visas rungtynes. Šie varžovai mūsų komandai parankūs.“



"News Bridgepix" nuotr.

Santūrusis J.Kazlauskas

„Iš kur visi ištraukė, kad norėjau ketvirtfinalyje žaisti su lietuviais?“ - neslėpė nuostabos Kinijos rinktinės vyriausiasis treneris J.Kazlauskas, kurį LŽ žurnalistas netikėtai sutiko viešbučio vestibiulyje.

REKLAMA

Treneris atsiprašė, kad turi skubėti, nes laukia begalė reikalų. Tačiau dar spėjo pakomentuoti, kuo jam ir Kinijai būtų buvusi svarbi pergalė prieš Graikiją: „Įveikę graikus būtume perrašę Kinijos krepšinio istoriją, nes iki šiol olimpiadoje esame užėmę tik aštuntąją vietą, o nugalėję Graikijos ekipą ir grupėje pelnę trečiąją vietą, būtume bent šešti.“

Apie šiandienos dvikovą su lietuviais J.Kazlauskas nekalbėjo...

Kitokia JAV rinktinė

Dar vykstant grupės varžyboms LKF viceprezidentas Š.Kliokys lankėsi „Nike“ būstinėje ir ten susitiko su visų rinktinių atstovais. Jis pabendravo su NBA komisaru Davidu Sternu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Po praėjusių olimpinių žaidynių, kai lietuviai įveikė amerikiečius, D.Sternas nusprendė, kad daugiau taip žaisti negalima, reikia suburti naują stiprią JAV rinktinę, - dalijosi pokalbio detalėmis Š.Kliokys. - D.Sternas paskambino Jerry Colangelo, vienam įtakingiausių JAV krepšinio sluoksniuose žmonių, ir paprašė sudaryti naują rinktinę. Jerry akis į akį bendravo su visais dabartiniais JAV komandos nariais ir sakė: „Jei nori žaisti rinktinėje, privalai treniruotis, siekti rezultatų. Negali atsipalaiduoti, nes kovoji už Ameriką.“ Dabar JAV rinktinės nariai jaučia pagarbą kitoms komandoms, jų ekipos dvasia visiškai kitokia. O iki šiol amerikiečiai eidavo į aikštelę neabejodami, kad nugalės bet ką, net rungtyniaudami tik penkiasdešimties procentų pajėgumu.

Š.Kliokys užsiminė D.Sternui, jog Lietuvos rinktinė būtų buvusi dar galingesnė, jei būtų žaidę Darius Songaila ir Žydrūnas Ilgauskas. Į šiuos žodžius D.Sternas nieko neatsakė...



Saulius RAMOŠKA , LŽ iš Pekino

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų