REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir pasaulio biržos antradienį

Šiandien Vilniaus vertybinių popierių birža nusidažė žalia spalva. OMXV indeksas pakilo 1,92 proc. iki 409,22 punkto ribos. Bendra VVPB apyvarta siekė 5,58 mln. litų, buvo sudaryta 830 sandorių. Brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 24/6. Aktyviausiai prekiauta TEO akcijomis, kurių akcijos kaina nepakito, o apyvarta buvo 1,77 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį JAV akcijų kainos krito dėl padidėjusio investuotojų susirūpinimo JAV finansų sektoriaus padėtimi. Vyravo nuomonė, kad finansų krizė dar nepasibaigusi. Dow Jones indeksas vakar nukrito 1,55 proc., S&P 500 – 1,51 proc., Nasdaq – 1,45 proc., o Standard&Poor’s finansų sektoriaus akcijų indeksas nukrito 3,6 proc.

REKLAMA

Europos biržos šią dieną pradėjo kritimu, kurį lėmė vakarykščiai atgarsiai iš JAV. Popiet D. Britanijos akcijų indeksas FTSE 100 buvo nukritęs apie 0,9 proc., o Eurostoxx 600 – apie 1,3 proc.

Šiandien taip pat krito ir dauguma Azijos rinkų – MSCI Asia Pasific indeksas nusmuko 1,9 proc. Japonijos akcijų indeksas Nikkei 225 šiandien nukrito 2,3 proc., o Topix – 2,2 proc. Akcijų kainos smuko investuotojams nuogąstaujant dėl šalies eksportuotojų perspektyvos ir pakartotinai pasigirdusių nuomonių iš JAV apie besitęsiančią finansų krizę. Kaip ir tikėtasi, Japonijos centrinis bankas paliko galioti 0,5 proc. bazinę palūkanų normą. Šalies vadovybė yra susirūpinusi dėl ekonomikos augimo, kuriam šiuo metu neigiamą įtaką daro brangios žaliavos ir silpnėjantis eksportas. Pastebėsime, kad pagrindinės Japonijos prekybos partnerės yra JAV ir Kinija, o abiejose šalyse susirūpinimą kelia ekonomikos lėtėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų