REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 31 d. pasaulis minės Velso princesės Dianos 11-ąsias žūties metines. Režisieriaus Stepheno Frearso drama „Karalienė“ į šią skaudžią netektį žvelgia iš Anglijos karalienės Elizabeth II perspektyvos. Filmas iliustruoja nepaaiškinamai keistą Karališkosios šeimos elgesį 1997-ųjų rugsėjį, kai Paryžiuje autoavarijoje žuvo paparacių persekiota Velso princesė Diana. Kontroversišką S.Frearso sukurtą dramą lietuviškai DVD formatu išleido kompanija „Acmefilm“.

REKLAMA
REKLAMA

Šalta Karališkosios šeimos reakcija į princesės Dianos žūtį papiktino ir įskaudino Didžiosios Britanijos gyventojus. Tuomet Elizabeth II su savo vyru Philipu atsiribijo nuo visuomenės, pasislėpė privačioje pilyje Škotijoje ir nekreipė dėmesio į šalyje prasidėjusį gedulą. Tuo metu išmintingų patarėjų akylai prižiūrimas ir savotiškai už virvučių tampomas ministras pirmininkas Tony Blairas pradėjo skinti pirmuosius populiarumo vaisius. Būtent jam pavyko ilgų telefoninių pokalbių metu sušvelninti Elizabeth II maištingą susireikšminimą.

REKLAMA

Karalienė tomis dienomis manė, kad Dianos žūtis – tiesiog asmeninis šeimos reikalas. Demonstruodama ledinį šaltumą, Elizabeth II ; laidė sarkastiškus juokelius apie laidotuvėse dalyvaujančias įžymybes, šaipėsi iš T.Blairo ar tiesiog apie nieką nemąstydama išeidavo pasivaikščioti su savo šunimis.

Elizabeth II filme suvaidinusi aktorė Helen Mirren buvo apdovanota „Oskaru“ bei pripažinta geriausia aktore Venecijos kino festivalyje, o pats filmas gavo net 58 įvairiausius apdovanojimus.

Vienam iš svarbiausių vaidmenų savo karjeroje H.Mirren ruošėsi itin kruopščiai. Aktorė lankė specialias pamokas ir stengėsi įvaldyti tikrovišką karalienės kalbos akcentą, tarmę ir kalbos manierą. H.Mirren detaliai studijavo visus Karalienės portretus ir nuotraukas, žiūrėjo dokumentinę medžiagą ir bendravo su artimais Elizabeth II žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų