REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 21 dieną, ketvirtadienį, kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35, Palanga) pasirodys italų unikalaus skambesio roko grupė „Stearica“.

REKLAMA
REKLAMA

„Stearica“ - tai eksperimentinio roko trio iš Turino, Italijos, kurio muzikoje puikiai deri svajingi muzikiniai landšaftai ir agresyvūs garso sprogimai. Grupės skambėjimas formavosi ne studijoje, o koncertų metu. Visą dešimtmetį jie intensyviai gastroliavo drauge su kultinėmis alternatyvios scenos grupėmis „NoMeansNo“, „Girls Against Boys“, „The Ex“, „Karate“, „Acid Mothers Temple“ ir kt.

REKLAMA

Pirmas „Stearica“ albumas „Oltre“ („Anapus“) atskleidžia grupės sugebėjimą išgauti labai įvairių garsų paletę neprarandant vien tik jiems būdingo skambėjimo savitumo. Prie „Oltre“ garso įvairovės sukūrimo ženkliai prisidėjo ir gausūs kviestiniai muzikantai: Dälek (Dälek MC ir „Oktopus“ prodiuseris), Amy Denio (Fred Frith, Derek Bailey, Matt Cameron, „The Tiptons“), Jessica Lurie (Bill Frisell, Nels Cline, „The Indigo Girls“, „The Tiptons“), Nick Storring („Damo Suzuki Network“, „Picastro“).

REKLAMA
REKLAMA

Albumo „Oltre“ pristatymo turas prasidėjo 2007 lapkritį ir nusidriekė per visą Vakarų Europą nuo Didžiosios Britanijos iki Italijos. Grupė koncertavo Romoje, Londone, Amsterdame, Briuselyje, Berne ir kituose miestuose. Po pertraukos šis turas, jau kaip „Oltre Baltic Tour„, balandžio vidury yra atnaujinamas Baltijos šalyse. Čia "Stearica" sėkmingai pasirodė 2004 vasarą - grupė dalyvavo festivaliuose „Rudstock“ Lietuvoje ir „Liepoja“ Latvijoje.

2008 jie pradėjo jau antrąjį turą po Baltijos šalis – koncertavę festivalyje „Be2gether“, „Stearica“ pasirodys ir pajūryje. Koncerto pradžia 21 val.

Balsas.lt jau rašė apie grupės „Stearica“ turą Baltijos šalyse.

Kultūros centro „Ramybė“ inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų