REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būti kartu su muzika be sienų. Kartu su draugais ir alkoholiu. Kartu su niokojama Gruzija. Kartu su Olimpiada ir lietuvių krepšininkų pergale. Su lietumi ir alinančiu karščiu. Svarbiausia - „Be2gether“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos žinios“ rašo, kad penktadienį ir šeštadienį Šalčininkų link traukė mašinos ir autobusai, „tranzuojantis“ jaunimas. Ant Lietuvos-Baltarusijos sienos rymančios Norviliškių pilies žemės šį savaitgalį buvo tikriausiai populiariausia vieta Lietuvoje. Antrus metus rengtas muzikos ir meno festivalis „Be2gether“ šiemet sukvietė daugiau lankytojų nei pernai. To ženklai - žvyrkelyje nuo eismo išmuštos duobės, pilnesnės automobilių stovėjimo ir palapinių rikiavimo erdvės, daugiau iškeltų rankų prie scenų.

REKLAMA

73 grupės trijose lauko scenose, klubuose „Tamsta“ ir „Sobieski uogos“, kitose palapinėse atliko įvairiausių stilių muziką. Festivalio patraukliausi šiemet buvo Didžiosios Britanijos grupė „Groove Armada“ su galingu lazerių ir šviesos efektų šou, vokiečių kompanija „Fools Garden“ su puikiai žinomomis dainomis, kurias klausytojai mielai traukė ir vokalistui nutilus. Žmonės šėlo, kai scenoje prie pat pilies grojo grupė iš Vokietijos „My baby wants to eat your pussy“. Vokalistas Ziggy Hasas Ardeuris, visą koncertą nesiskyręs su didele raudona skrybele, ragino susirinkusiuosius nepamiršti Gruzijos. Tuo metu publikos rankose plaikstėsi kelios Gruzijos vėliavos, aktyvistai laikė plakatus su angliškais užrašais, palaikančiais Gruziją. Festivalio lankytojai simpatijas reiškė vilkėdami marškinėlius „Georgia2gether“.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį kaip iš kibiro pylė lietus, šeštadienį kaitriai plieskė saulė, kai kuriuos privertusi pasilikti pavėsyje. Nors oras buvo permainingas, tūkstančiai lietuvių bei lankytojų iš užsienio linksminosi „pareigingai“. Jei ne koncertuose, tai gausybėje pramogas siūlančių palapinių. Stalo žaidimai, masažas, dviratininkų ekstremalų šuoliai, gyvoji biblioteka, daugybė skirtingus patiekalus gaminančių užeigėlių. Po didžiulę festivalio erdvę visas fiestos dienas lakstė purvo duobėje išsimaudęs jaunimas.

Kiek problematiška kaip ir pernai buvo dėl dušų - rytais eilėse prie kabinų tekdavo stovėti valandą ar ilgiau. Todėl dalis praustis ir atsigaivinti važiavo į užtvanką už keliolikos kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karštąjį šeštadienį ne ką mažiau nei į geriausius koncertus aistruolių susirinko pasižiūrėti lietuvių ir kroatų krepšininkų dvikovos. Iš festivalio teritorijos prieigų buvo girdėti, kada lietuviams sekasi - visa minia staugte staugė, skandavo, ragino, dėkojo žaidėjams, sveikino.

Pilietinių iniciatyvų centras šiemet buvo atsakingas už renginio savanorius, jų darbą. Apie 300 jaunų žmonių suvažiavo padėti muzikos ir meno fiestos rengėjams. Kai kurie savanoriai guodėsi, kad teko labai didelis krūvis: reikėjo tampyti sunkią aparatūrą, budėti naktimis. Kiti džiaugėsi galimybe sutaupius virš 200 litų dalyvauti didžiausiame tarptautiniame muzikos ir meno festivalyje Lietuvoje. Kartu su „Be2gether“ vyko ir kasmetinis žurnalistų sąskrydis „Žurnalistai - už taiką - 2008“. Festivalio organizatorių teigimu, iš viso į renginį planavo atvykti per 400 žurnalistų, pusė jų - iš užsienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų