REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija šiandien turėtų pradėti išvesti savo karius iš Gruzijos, tačiau vis dar neaišku, kiek laiko tai truks. Rusai šią situaciją lygina su JAV padėtimi Irake.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas vakar telefonu informavo Prancūzijos prezidentą Nicola Sarkozy, kad Rusija savo karius pradės išvesti pirmadienį. Bus išvesti kaip pastiprinimas taikdariams įvesti kariai.

REKLAMA

Tačiau Maskva nenurodė terminų, iki kada ši procedūra bus įvykdyta. Vokietijos kanclerė Angela Merkel, lankiusis Gruzijoje, paragino Rusiją karius išvesti per penkias artimiausias dienas.

Anot A. Merkel, greitas karių išvedimas yra būtinas tam, kad į Gruziją būtų galimą išsiųsti tarptautinius taikdarius.

Tačiau Rusijos parlamentaras ir Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačevas pareiškė, kad Rusija atsitrauks tik tada, kai bus užtikrinta, kad Gruzija nenaudos karinės jėgos separatistiniuose Pietų Osetijos ir Abchazijos regionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos kariai „anksčiau ar vėliau“ išvyks, kalbėjo K. Kosačevas, o terminai priklausys nuo to, kaip „Gruzija elgsis“.

„Jeigu aš jūsų paklausčiau, kaip greitai amerikiečių pajėgos gali palikti Iraką, atsakymas būtų – kai tik gautumėt saugumo ir taikos garantijas regione. Toks pats atsakymas galioja ir šiai situacijai“, - sakė K. Kosačevas.

Gorio miestas:

Rusijos kariai Goryje:

(„News Bridgepix“ nuotraukos)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų