REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdas Adamkus šeštadienį telefonu kalbėjosi su Gruzijos prezidentu Mikchailu Saakašviliu ir demokratų kandidatu į JAV prezidentus Baraku Obama. Lietuvos prezidentas tikisi, kad agresija prieš Gruziją bei joje vykstantis plataus masto vandalizmas bus principingai įvertintas neeiliniame NATO ministrų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos vadovas informavo V. Adamkų apie Rusijos pusės prisiimtų įsipareigojimų nepaisymą nutraukti ugnį, sustabdyti šalies griovimą, vakar įvykdytą nežabotą Gruzijos turto naikinimą, strateginių tiltų sprogdinimą, didžiulį mastą įgaunantį plėšikavimą, kurį reikia nedelsiant sustabdyti.

REKLAMA

M. Saakašvilis padėkojo už Lietuvos, kitų Baltijos valstybių bei Lenkijos pareikštas pozicijas besilankant Gruzijoje ir prašė visomis pastangomis siekti, kad Rusijos karių savivalė būtų sustabdyta.

V. Adamkus išreiškė viltį, kad agresija prieš Gruziją bei joje šiuo metu vykstantis plataus masto vandalizmas bus principingai įvertintas neeiliniame NATO ministrų susitikime antradienį ir bus imtasi atitinkamų veiksmų.

Lietuvos prezidentui V. Adamkui šeštadienį taip pat skambino demokratų kandidatas į Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentus Barakas Obama.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama pabrėžė, kad vertina Lietuvos vaidmenį sprendžiant karinį konfliktą Pietų Kaukaze. „Pritariame Lietuvos pozicijai. Jūsų valstybė daug prisidėjo mažinant įtampą regione“, - sakė B. Obama.

Lietuvos vadovas po neseniai įvykusio pokalbio su Gruzijos prezidentu Mikchailu Saakašviliu papasakojo apie naujus Rusijos kariuomenės savivaliavimus Gruzijos teritorijoje, naikinamą infrastruktūrą.

Demokratų atstovas į JAV prezidentus pabrėžė, kad Rusijos veiksmai yra nepriimtini. B. Obama pareiškė Lietuvai padėką už principingą poziciją įsiplieskus kariniam konfliktui Gruzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų