REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar Lietuvos vyrai pratęs savo pergalingą žygį?

Lietuvos rinktinės laukia itin svarbus mačas su Kroatijos ekipa. Jei mūsiškiams pavyktų į savo sąskaitą įsirašyti dar vieną pergalę, jie užsitikrintų pirmą vietą savo grupėje ir galėtų ramiai ruoštis ketvirtfinaliui. Tuo tarpu nesėkmės atveju lietuvių situacija gerokai susikomplikuotų – grupės favorite tikriausiai taptų Argentina.

REKLAMA
REKLAMA

Kad kova su kroatais nebus lengva, byloja ir ankstesnių akistatų su jais patirtis. Štai su Kauno „Žalgiriu“ sutartį pratęsęs 24 metų 203 cm ūgio puolėjas Paulius Jankūnas prieš metus kartu su Lietuvos rinktine žaidęs prieš Kroatijos krepšininkus, prisimena, jog pergalę lietuviams pavyko iškovoti tik po dramatiškos pabaigos.

REKLAMA

Tąsyk paskutinę susitikimo minutę dvitaškį įmetė Darius Songaila ir išvedė lietuvius į priekį 74:72. Rezultatą baudos metimais galėjo išlyginti Zoranas Planiničius, tačiau abu metimai skriejo pro šalį ir iškovojusi pergalę Lietuva pateko į pusfinalį. 



"News Bridgepix" nuotr.

- Ar pamenate praėjusių metų Europos čempionatą ir dvikovą su kroatais?

- Be abejo, prisimenu, vos ištempėme tada. Buvo labai įtemptos, sudėtingos rungtynės. Kroatų toks mentalitetas, kad jie kaunasi iki paskutinės sekundės net jeigu atsilieka. Kroatijos rinktinė pasižymi užsidegimu, todėl gali prisivyti varžovus. Manau, kad Lietuvos rinktinei negalima nė sekundei atsipalaiduoti ir reikia kautis iki rungtynių pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

- Praėjusiais metais dvikovos baigtis sprendėsi paskutinėmis sekundėmis po tikslaus Songailos dvitaškio. Jis tose rungtynėse pelnė 20 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Ar lietuviai nepajaus šio puolėjo trūkumo?

- Visą laiką jaučiamas Songailos trūkumas, bet treneriai rado krepšininkų, kurie gali bent kažkiek kompensuoti NBA žaidėjo netektį. Tokio lygio žaidėjo tikrai trūksta ir vėliau trūks, bet treneriai stengiasi sumažinti spragas. Ką padarysi, trauma yra trauma ir esame priversti suktis iš išeities. Mūsų rinktinėje yra 12 krepšininkų ir visi jie gali žaisti, todėl tikiu, kad problemos nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokį žaidimą demonstruoja Kroatijos rinktinė?

- Iš tikrųjų, dar neteko matyti Kroatijos rinktinės žaidimo, bet girdėjau, kad argentiniečiai smarkiai juos nuskriaudė. Kroatų žaidimą pirmą kartą šįmet matysiu su Lietuvos rinktine.

- Iki dvikovos su argentiniečiais kroatai žaidė labai sėkmingai. Kokios to paslaptys?

- Kroatija surinko jauną ir ambicingą komandą, kurioje visi nori įrodyti savo pajėgumą. Manau, kad tai rinktinė, kuri gali pateikti staigmenų, tik nereikia, kad tai būtų rungtynėse su lietuviais. Negalima kroatų nuvertinti, turime susikaupti ir stoti su jais į kovą.

REKLAMA

- Trečiose Olimpinių žaidynių rungtynėse kroatai beviltiškai pralaimėjo Argentinai. Kodėl?

- Argentina įsibėgėjo. Jau su Lietuvos rinktine argentiniečiai žaidė neblogai, bet dabar atrodo dar geriau. Gal kroatams buvo bloga diena, gal nesisekė. Nereikėtų tikėtis dar vienos blogos dienos kroatams ir mūsų pergalės 30 taškų skirtumu.

Rungtynėse su Lietuva kroatai išbėgs į aikštelę ir bus pamiršę nesėkmę. Aišku, kad jie bus pikti, nes visos rinktinės nori iškovoti kuo daugiau pergalių ir užimti kuo aukštesnę vietą grupės varžybose. Bet ir lietuviai bus pikti, nes mums reikia tik pergalių. Manau, kad neturėsime problemų ir nugalėsime kroatus.



- Kroatija į Olimpiadą pateko po atrankos turnyro. Ar jie dar neturėtų pavargti?

REKLAMA

- Nemanau, kad jie jaučia nuovargį. Tarp atrankos turnyro ir olimpinių žaidynių buvo keletas laisvų dienų, be to, olimpiadoje žaidžiama kas antrą dieną, todėl oponentai į aikštelę žengs kupini jėgų. Juk pradėdami pasiruošimą vasaros kovoms, kroatai planavo žaisti olimpiadoje. Netikiu, kad jiems pritrūks jėgų.

- Kelis metus „Žalgiryje“ žaidėte su Kroatijos rinktinės gynėju Marko Popovičiumi. Kaip manote, jam ši dvikova turės ypatingos vertės?

- Jį reikia gerai dengti ir tiek. Visa Lietuva žino, kad Marko yra labai geras metikas. Vos peržengęs vidurio liniją, jis gali mesti į krepšį ir pataikyti. Kelis kėlinukus krepšininkas gali būti ramus ir nerezultatyvus, o po to įmesti tris tritaškius iš eilės ir nulemti rungtynių baigtį.



- Kas nulems pergalę, kaip reikėtų žaisti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip ir visada, dvikovos baigtį nulems gynyba. Kuri komanda geriau ginsis, išanalizuos varžovų žaidimą, ta ir laimės.



- Ką galima pasakyti apie Lietuvos rinktinės žaidimą?

- Man Lietuvos rinktinės žaidimas palieka gerą įspūdį. Mačiau visas rungtynes ir galiu pasakyti, kad mūsiškiai kiekvieną kartą atrodo vis geriau. Todėl tikiu, jog galime pasiekti aukštą rezultatą.

Nieko neprognozuosiu, bet tikiu, kad viskas bus gerai. Į olimpines žaidynes Lietuvos komanda atvyko gerai pasiruošusi, žaidžia sėkmingai, todėl viskas turi būti gerai.

REKLAMA

- Kaip pats jaučiatės, ar pailsėjote per vasarą?

- Taip, laiko poilsiui buvo pakankamai. Nuo pirmadienio pradedame sportuoti ir rengtis naujam sezonui su „Žalgirio“ komanda.

Balsas.lt prognozė: Kol kas lietuviai demonstruoja įspūdingą žaidimą ir link Olimpo žengia be pralaimėjimų. Mūsų nuomone, kelio mūsiškiams neturėtų pastoti ir Kroatijos rinktinė , kuri visiškai bejėgiškai atrodė susitikime su argentiniečiais. Vienintelis  kroatus galintis išgelbėti šiaudas yra tritaškiai metimai. Vis tik tikime, kad R. Butauto kapela neleis varžovams nekliudomiems švaistyti  kamuolio iš toli ir švęs pergalę 92:84.



"News Brdigepix" nuotr.



"News Brdigepix" nuotr.



"News Bridgepix" nuotr.



"News Bridgepix" nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų