REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien į kovą už būvį UEFA Čempionų lygos pagrindiniame turnyre stos Kauno FBK „Kaunas“, kurio Danijoje laukia itin sunkus išbandymas – „Aalborg“ ekipa. Nors aiškiais šios poros favoritais yra laikomi būtent skandinavai, kauniečiai pamėgins dar kartą paneigti visas prognozes ir pateikti didžiausią sensaciją Lietuvos futbolo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Žvaigždės kartais krenta“

Šių vienoje Andriaus Mamontovo dainoje skambančių žodžių teisingumu prieš savaitę savo kailiu galėjo įsitikinti Glazgo „Rangers“ futbolininkai. Pasipūtėliai škotai, atvykę į kuklesnį nei kuklų Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadioną su vieninteliu tikslu - pasiimti kelialapį į kitą etapą, buvo ne tik apipilti kibirais lietaus, bet ir be didesnių ceremonijų išspirti iš Čempionų lygos varžybų. 

REKLAMA

FBK „Kauno“ vyrai, beveik visą rungtynių laiką turėję akivaizdų pranašumą prieš tituluotus savo varžovus, jį realizavo likus vos kelioms minutėms iki finalinio teisėjo švilpuko, paskelbusio mūsiškių triumfą ir visišką škotų krachą. Po mačo pasiteisinimų neieškojo net ir pusę Škotijos tautos nuvylusio „Rangers“ klubo vyriausiasis treneris Walteris Smithas, pripažinęs, kad mūsiškiai buvo stipresni:

„Tai tiesiog juokinga – vienais metais pasiekiame finalą, o kitais iškrentame jau pirmajame rate. Esame be galo nusiminę. Mūsų pralaimėjimą lėmė ne sėkmės trūkumas ar teisėjų klaidos, žaidėme labai prastai. Suteikėme varžovams per daug šansų smūgiuoti baudos smūgius ir kampinius, už ką ir buvome nubausti.” 

REKLAMA
REKLAMA



„News Bridgepix“ nuotr.

FBK „Kaunas“ tiki sėkme

Kad su lietuviais juokauti negalima, turbūt jau suprato ir „Aalborg“ žaidėjai, bet kauniečiai vis tiek pasistengs pratęsti įspūdingą savo žygį Europoje. Vakar prieš 12 valandą išskrisdami į Danijos uostamiestį Olborgą kauniečiai buvo nusiteikę ryžtingai.

Nors mūsiškių gretos gerokai praretėjusios (nežais gynybos ramsčiai Tomas Kančelskis ir Irmantas Zelmikas), treneris Artūras Ramoška oficialiam FBK „Kauno“ portalui kalbėjo tik apie teigiamą rezultatą. Tiesa, stratego teigimu, „rezultatas bus geras, jei po dviejų mačų iškopsime į kitą etapą“, tad net ir minimalus pralaimėjimas ar lygiosios pirmajame mače nebūtų katastrofa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagarbiai apie Danijos ekipą atsiliepė ir vyriausiasis kauniečių treneris Jose Couceiro iš Portugalijos:

„Jų komanda yra sudaryta iš greitą ir technišką žaidimą mėgstančių futbolininkų. Manau, kad mums kovoti su „Aalborgu“ gali būti dar sunkiau nei su „Rangers“, bet aš vis tiek tikiu, kad turime šansų.”

Portugalijos futbolo specialistas taip pat pridūrė, kad kauniečiams gali išeiti į naudą tai, kad pirmą mačą jie žais išvykoje. 



„News Bridgepix“ nuotr.

Žinios iš „Aalborg“ stovyklos

„Aalborg“ klubas daug lengviau nei mūsiškiai įveikė antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą – jie bendru rezultatu net 7:1 pranoko Bosnijos atstovus FK „Modrica“ futbolininkus . Kauniečiams baimės įvaryti galėtų ir tas faktas, kad pirmąja akistatą su savo varžovais danai namuose laimėjo net 5:0, ir taip anksčiau laiko palaidojo bet kokias bosnių viltis kibti į atlapus atsakomojoje dvikovoje.

REKLAMA

Matyt, triskart Danijos čempionai nesiruošia būti labai svetingi ir FBK „Kauno“ žaidėjams. Tą patvirtina ir naujas jų pirkinys Lenkijos rinktinės puolėjas Marekas Saganowski, kurį būsimieji varžovai prisiviliojo iš „Southampton“ ekipos.

Panašu, kad naujuoju savo žaidėju danai yra patenkinti. „Aalborg“ komandos  sporto direktorius Lynge Jakobsenas gyrė lenkų puolėją: „Saganowski yra žaidėjas, kuris tarptautinėse varžybose rungtyniauja jau kelerius metus, todėl jis tikrai sustiprins mūsų puolimo grandį.“

REKLAMA

Tiesa, L. Jakobsenas pripažino nesitikįs, kad akistata su FBK „Kaunu“ bus lengvas pasivaikščiojimas: „Apie Kauno ekipą nelabai ką žinau, bet komanda, kuri įveikia „Rangers“, turi būti gera.“

Vis dėlto galime net neabejoti, kad „Aalborg“ padarys viską, kad taptų pirmuoju danų klubu, antrąkart prasimušusiu į UEFA Čempionų lygos pagrindinį turnyrą. Skandinavai į jį jau buvo įkėlė koją 1995-1996 metais, bet Europos tąkart nustebinti nepavyko – savo pasirodymą jie baigė jau grupės varžybose.

Reikia pažymėti, kad įvairių šalių rinktinių (Danijos, Pietų Afrikos Respublikos, Australijos) žaidėjų prikimšta „Aalborg“ ekipa šį sezoną pasigirti gerais rezultatais kol kas negali – dar kaip reikiant neįsibėgėjusiame Danijos čempionate Olborgo klubas po keturių turų turi vos 4 taškus ir turnyrinėje lentelėje yra įsitaisęs neįprastai sau žemoje septintoje vietoje, tad kauniečiai yra tikrai pajėgūs jiems įkąsti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



"News Bridgepix" nuotr.

Bukmekeriai ir reitingai nusistatę prieš FBK „Kauną“

Prieš labiausiai intriguojančias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes paprasti mirtingieji, tai yra futbolo sirgaliai, mėgsta žvilgtelti į tai, kaip jų komandos šansus vertina dažnai visagaliais vadinami bukmekeriai. Kaip ir buvo galima tikėtis, jie į FBK „Kauno“ galimybes įveikti danus žiūri labai nerimtai ir už mūsiškių pergalę siūlo koeficientą, didesnį nei 6. Tuo tarpu tiems, kad yra įsitikinę „Aalborg“ sėkme, siūlomas koeficientas tesiekia apverktinai mažai – vos 1,5. Tai reiškia, kad pastatę 10 litų, galite tikėtis tik 15.

REKLAMA

Ne ką geresnės perspektyvos kauniečiams šviečiasi ir, jei užmestume akį į Tarptautinės futbolo istorijos ir statistikos federacijos (IFFHS) skelbiamą klubų reitingą, kuriame „Aalborg“ komanda yra 109 vietoje ir žengia kiek aukščiau už mūsiškius - FBK „Kaunas“ dabar užima 138 poziciją.

Vis tik kažin, ar verta pasikliauti pagal niekam nežinomą formulę kad ir labai protingų dėdžių sudaromą sąrašą. Juk aikštėje žaidžia ne koeficientai ir tuo labiau ne mistiniu būdu apskaičiuojami reitingai, kurie ir taip savo patikimumu nė iš tolo neprilygsta nei alkoholio matuokliams, nei nėštumo testams.

REKLAMA

Mūsų pagrįstas abejones jais sustiprina ir tas faktas, kad žiūrint į dabartinį reitingą Glazgo „Rangers“ ekipa pagal pajėgumą yra antra pasaulyje, nors ją kauniečiai, būkim atviri, nepriskiriami futbolo elitui, atsakomajame mače pranoko beveik visa galva. 



„News Bridgepix“ nuotr.

Balsas.lt prognozė

Savo prognozę pradedame nuo orų prognozės. Pagal išankstinius duomenis šiandien Olborgo mieste rungtynių metu numatomas lietus. Tad jei prisiminsime, kokiomis sąlygomis kauniečiams pavyko paskandinti škotus, galime spėti, kad tai geras ženklas.

Danai - grėsmingi varžovai ir atsilaikyti prieš juos jų pačių tvirtovėje bus labai sunku, tuo labiau, kad mūsiškių komanda, ypač gynybos grandis, yra smarkiai nukraujavusi. Vis tik esame optimistai ir tikimės, kad mačas bus atkaklus ir permainingas. Nors ir spėjame „Aalborgo“ pergalę rezultatu 2:1, kauniečiams paliekame visus šansus atsigriebti namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų