REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klube „Musė“ (Jakšto g. 9, Vilnius) rugpjūčio 21 d. ir Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g.35, Palanga) rugpjūčio 24 d., sekmadienį, 21 val. skambės uždegantys afrikietiškos muzikos garsai. Su kerinčiais juodojo žemyno ritmais supažindins grupė iš Peterburgo „Simba Vibration“.

REKLAMA
REKLAMA

„Simba Vibration" muzikoje girdisi Karibų jūros ošimas, nesuvaldomi, užburiantys ir hipnotizuojantys afrikietiški ritmai, o kai scenoje pasirodo grupės vokalistas Serafimas Makangila prasideda kupina šėlsmo šventė ir tampa sunku apčiuopti ribą tarp scenos ir publikos.

REKLAMA

Grupės dainos skamba net penkiomis kalbomis: lingala, suahili, prancūzų, anglų, rusų.

Pasak grupės vokalisto Serafimo Makangilo, grupė „Simba Vibration" atsirado neatsitiktinai. Anksčiau jis grojo gerai alternatyvios muzikos gerbėjams žinomoje grupėje „Markscheider Kunst". Išėjęs iš grupės Serafimas nutarė pažindinti žmones su savo šalies Kongo muzika. Netrukus tarp draugų ir pažįstamų Serafimas rado bendraminčius ir svarbiausia, puikius muzikantus. Beje, visų grupės muzikantų biografijos gana spalvingos ir įdomios.

REKLAMA
REKLAMA

Virtuoziškas gitaristas, kompozitorius ir garso režisierius Anti Juntunen atvyko į Piterį iš Suomijos. Jo pomėgis – kelionės po pasaulį, o labiausiai traukiančios kryptis – Azija ir Afrika. Kitas grupės gitaristas Vasia „Libert" - Žandarovas turi čigoniško kraujo ir ypač vertina gerą lotynų Amerikos muziką. Būgnininkas Andrėjus „Drulia" Dorošenko grojęs „kiečiausiose" grupėse („Ackee Warriors", „Ptica Si", „Diapozityv", „S.O.K" ir t.t.) buvo vienas iš entuziastiškiausių regi kultūros puoselėtojų Peterburge, tačiau dabar visas jėgas ir kūrybinį įkarštį atiduoda „Simba Vibration". Tuo tarpu bosine gitara grojantis jaunas ir talentingas Antonas Mėvas neafišuoja, bet ir neslepia savo etiopiškų šaknų. Grupėje groja ir viena mergina, itin gabi perkusininkė Germina Gordijenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internacionalinė kompanija nemėgsta, kai juos spiria į kampą klausdami kokio stiliaus muziką jie groją. Atsakymas dažniausiai būna lakoniškas, bet aiškus – afro-pozityvą. Muzika labai įvairialypė ir dėl pačios grupės sudėties. Todėl dainose girdisi Kongo, Jamaikos, Kubos, Rusijos ir Suomijos leitmotyvai. Simba Vibration repertuare taip pat yra ir keletas hitų iš „Markscheider Kunst" laikų, tačiau dabar perdainuoti afrikietiška maniera.

„Simba Vibration"noriai dalyvauja įvairiose muzikinėse akcijose ir nuolat pabrėžia kovojantys prieš rasinę diskriminaciją. Be to, mielai groja įvairiose pasaulio scenose nekeldami „žvaigždiškų" reikalavimų, o stebindami kuklumu ir užkrečiančiu nuoširdumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų