REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos naktinis klubas „Global“ kviečia paisyti senos lietuviškos tradicijos per Žolines būtinai susibėgti draugėn ir rugpūčio 15-ąją  visus muzikos gurmanus kviečia į įspūdingą renginį: vakarėlyje „Žolinės Inn“ skambės afrikiečių ansamblio „Amafrica“ koncertas bei svečio iš Sankt Peterburgo DJ Arram Mantana, pažįstamo iš garsiausių Rusijos muzikantų dainų remiksų, setas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo derliaus šventė kviečia dalytis besibaigiančios vasaros įspūdžiais ir rišti juos į spalvingas Žolinių puokšteles. Beje, gėlės neabejotinai praverstų penktadienio renginyje, mat tąvakar klube grosiantys svečiai verti ne tik plojimų.

REKLAMA

Soruba, konga, džiambė, tama... Nė neįsivaizduoji, ką tai galėtų reikšti? Sužinosi susipažinęs su „Amafrica“ trijule, kuri šį rugpjūtį atvyksta gastrolių į Lietuvą. Norint pristatyti šios kompanijos kūrybą, maža pavadinti ją egzotiška. Iš kartos į kartą perduodamos Afrikos lygumų sakmės ir pašėlę keisčiausių perkusinių instrumentų ritmai – tai tikrų tikriausia „roots music“, džiazo bei hiphopo prosenelė. Ją drauge su kitais muzikantais atlieka Iboo Faye – Senegale gimęs, o nūdien Prancūzijoje reziduojantis griotų (tautosakos puoselėtojų) palikuonis.

REKLAMA
REKLAMA

Griotais Afrikoje vadinami pranašai, žyniai, dainiai, žodinės tradicijos puoselėtojai, ankstesniais laikais gyventojų bendruomenėje atstodavę visas nūdien įprastas komunikacijos priemones nuo radijo iki interneto. Papročiai, liaudies išmintis, humoras – aprėpdami visą tautos žodinį paveldą, griotai visuomet užėmė išskirtinę vietą afrikiečių visuomenėje, būdami vienu metu ir mokytojai, ir žiniasklaidos atstovai, ir viešųjų ryšių specialistai.

„Amafrica“ kompanija amžių amžiais grynintą ir tobulintą tradicinę dainuojamąją tautosaką maišo su neprilygstamo skambesio 16-os perkusinių instrumentų muzika bei nutrūktgalviškais šokiais, kurių vingrybių ir beprotiškos energijos galėtų pavydėti bet kuris europietis. Mažojoje klubo salėje įsikursiančioje Senegalo kultūros ambasadoje svečiams talkins DJ Playa G.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje klubo scena, kaip įprasta, priklausys šių dienų klubinės kultūros novatoriams: čia drauge su rezidentais Mariumi Ivanoff bei Mindaugėliu pasirodys baltųjų naktų miesto Sankt Peterburgo atstovas DJ Arram Mantana, šokių muzikai paskyręs jau daugiau kaip dešimtmetį. Jis grojamas „house“ – su galinga boso linija, roko, „deep“, „electro“, etninės muzikos bei hiphopo pagardais – intriguoja per kiekvieną setą.

Pradėjęs didžėjauti būdamas 13-os, Arram Mantana atrado save pogrindžio reivuose, o nūdien yra Rusijos šiaurės sostinės aukčiausio lygio naktinių klubų kūrybos direktorius, 2006-aisiais pripažintas geriausiu šalies didžėjumi prestižinėje ceremonijoje „Night Life Awards S-Pb“, grojęs drauge su tokiomis pasaulio šokių muzikos garsenybėmis, kaip Roger Sanchez, Dave Seaman, Eric Morillo, Sasha, Darren Emerson, „Tiefschwarz“, Miss Kittin, Max Graham, Sister Bliss, Paul Oakenfold ir kt.

REKLAMA

Visą „house“ muzikos mylėtojų kartą užauginęs Arram Mantana prieš ketverius metus ėmėsi kūrybos ir nūdien yra vienas produktyviausių Rusijos remiksuotojų. Jis remiksavo kultinių roko grupių „BI-2“, „Brainstorm“, „Mumij Troll“ dainas. Pastarosios komandos hitas „Medvedica“, Arram’o Mantanos apgaubtas unikaliu skambesiu, tapo Rusijos šokių muzikos klasika.

Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Baltijos šalyse, Ukrainoje, Baltarusijoje dažnai grojantis didžėjus kuria ir savo kompozicijas. Šiuo metu jis bendradarbiauja su vokiečių prodiuseriu Vincent’u Vega. Bendrą dueto kūrinį „Storm“ ketina išleisti Vokietijos įrašų kompanija „Skilled Records“.

Kontrastinga archajiškos bei modernios muzikos Žolinių naktis klube „Global” – rugpjūčio 15-ąją, penktadienį, 22 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų