REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Aleksandras Lukašenka paragino Vokietiją jos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) metu parodyti daugiau dėmesio jo izoliuotai šaliai, teigdamas, kad Minskas yra pasiruošęs mokytis iš Vakarų.
A.Lukašenka Vokietijos dienraštyje "Die Welt" ketvirtadienį skelbiamame interviu tvirtina, kad Baltarusija nori sekti klestinčių Europos demokratijų pavyzdžiu.
"Kanclerė Angela Merkel, kaip ES pirmininkė, turėtų parodyti daugiau dėmesio Baltarusijai. Mes norime būti mokytis pasiruošusiais mokiniais. Noriu, kad vieną dieną Baltarusija atrodytų kaip Vokietija ar Švedija", - sakė jis.
"Iki šiol iš Vakarų mes nuolat susilaukdavome spyrių. Dabar atėjo laikas pasverti naujas bendradarbiavimo galimybes. Pradėkime atvirą, nuoširdų dialogą", - teigė A.Lukašenka.
Jis pažymėjo, kad Vakarų Europa turėtų žengti pirmąjį žingsnį.
"Vakarai turėtų pradėti panaikindami praktiškai viduramžišką draudimą keliauti Baltarusijos politikams po Europą. Mes negalime šaukti vieni kitiems per tvorą", - sakė A.Lukašenka.
Vašingtonas vadina Baltarusiją "paskutine Europos diktatūra".
Baltarusija taip pat yra vienintelė Europos valstybė, nepriimta į 46 narių Europos Tarybą, kuri Senajame žemyne siekia ginti žmogaus teisių, parlamentinės demokratijos ir įstatymo viršenybės idėją.
A.Lukašenkai ir aukštiems jo pareigūnams ES nusprendė neišduoti vizų po praėjusių metų kovo prezidento rinkimų, kurių rezultatai, Vakarų nuomone, buvo suklastoti.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų