REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavogęs iš pagyvenusios poros sodo gnomą studentas kartu su juo keliavo po Afriką, Australiją ir Pietryčių Aziją, rašo dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

22 metų Readingo universiteto (D. Britanija) studentas Simonas Randlesas iki savo karinės tarnybos pradžios paėmė atostogas metams, kad galėtų pakeliauti po pasaulį.

REKLAMA

Gnomą, vardu Merfis, Simonas pavogė iš pagyvenusios poros, Derricko Stuarto Kelso ir jo žmonos Eve, sodo, o grįžęs iš kelionės jį vėl pastatė į tą pačią vietą. Studentas sako, kad keliauti kartu su gnomu jam pasiūlė draugai, kuriuos įkvėpė filmas „Amelija iš Monmartro“.

Taigi, praėjus septyniems mėnesiams nuo dingimo, Merfis vėl pasirodė senukų sode. Šalia gnomo taip pat buvo paliktas laiškas, kuriame aiškinama, kur jis taip ilgai buvo dingęs, bei fotoalbumas su 48 nuotraukomis, kuriose nufotografuotos gnomo kelionės: jose gnomas leidžiasi nuo kalnų, žvelgia iš ryklio nasrų, plaukia jūra, važinėja motociklu. Per septynis mėnesius Merfis pabuvojo Pietų Afrikoje, Mozambike, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Singapūre, Tailande, Kambodžoje, Vietname, Kinijoje, Honkonge ir Laose.

REKLAMA
REKLAMA

Štai ką buvo parašęs „gnomas“ savo laiške:

„Sveiki! Visų pirma, manau, man reikia paaiškinti, kur taip ilgai buvau dingęs. Gnomo gyvenime daug laiko apmąstymams, ir vieną vasaros rytą, saugodamas Jūsų sodą, aš panorau leistis į kelionę. Pamaniau, kad pasaulis toks didžiulis, o gyvenime galima nuveikti kažką įdomesnio nei kasdien žiūrėti į pravažiuojančius traukinius. Todėl nutariau atsisveikinti su gimtosiomis vietomis ir leistis ieškoti nuotykių. Aplankiau tris žemynus, 12 šalių. Kartais man būdavo gera, kartais bloga, kartais tiesiog baisu. Tačiau aš išgyvenau, ir esu dėkingas savo draugui, kuris keliavo kartu su manimi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senutė Eve Stuart-Kels labai džiaugėsi tokia staigmena:  „Tai pati keisčiausia dovana, kokią esu kada nors gavusi. Kai tik ją prisimenu, man iš karto norisi juoktis. Nuostabi istorija!“

Primename, kad komedijoje „Amelija iš Monmarto“, kur pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Audrey Tautou, filmo herojė paima gnomą iš tėvo sodo ir atiduoda jį savo draugei stiuardesei. Ji vėliau siunčia Amelijai atvirutes, kuriose - gnomas gražiausių pasaulio vaizdų fone. Tokiu būdu Amelija norėjo parodyti tėvui, ką jis prarado, niekuomet neišvažiuodamas iš savo gimtinės.





Kadras iš filmo „Amelija iš Monmartro“, News Bridgepix nuotr.

Čia galite pamatyti keletą nuotraukų iš gnomo kelionių.

O čia galite pamatyti patį pokšto sumanytoją ir gnomo šeimininkus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų