REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aviakompanijos „Aurela“ ir jos pagrindinio partnerio - kelionių organizatoriaus „Novaturas“ - keliai skiriasi, rašo antradienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Dalį „Aurelos“ vykdytų skrydžių perima bendrovė „flyLAL“ - su ja „Novaturas“ pasirašė strateginio bendradarbiavimo sutartį. Pati „Aurela“ tvirtina, kad jos lėktuvai tušti neskraidys.

REKLAMA

Dėmesys - naujam partneriui

„Novaturo“ atstovai tvirtina įvykdysiantys visus šių metų vasaros sezonui „Aurelai“ duotus įsipareigojimus. „Mūsų santykiai su „Aurela“ buvo grindžiami pagarba ir korektiškumu, tokie išliks ir ateityje“, - „Respublikai“ sakė kelionių organizatoriaus direktorius Rytis Šūmakaris.

Vis dėlto pašnekovas pripažino, kad daugiausia dėmesio kompanija skirs „flyLAL“. „Mes visuomet ieškome geriausio sandorio savo klientams. Šiuo metu „flyLAL“ lėktuvų parkas yra vienas didžiausių regione, todėl savo klientams galėsime pasiūlyti patogesnes skrydžio dienas ir skrydžio laikus.

REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiavimas su „flyLAL“ atveria galimybes plėsti ir planuoti naujus maršrutus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Baltijos šalių oro uostų, naudojant Vilniaus oro uostą kaip tranzitinį. Svarstome galimybes organizuoti jungtinius skrydžius iš Talino, Rygos ir Vilniaus, nes didesni keliautojų srautai užtikrina galimybę optimaliai naudoti lėktuvų talpą ir taip klientui pateikti patraukliausią kelionės kainą“, - teigė R.Šūmakaris.

Kelionių organizatorius lig šiol užėmė didžiąją dalį „Aurelos“ skrydžių, jo pasitraukimas aviakompaniją stato į nepavydėtiną padėtį. Tačiau „Novaturas“ nemano, kad ligšioliniai partneriai patirs didesnių sunkumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esame įsitikinę, kad šiuo metu „Aurela“ yra tiek finansiškai, tiek struktūriškai stipri aviakompanija, dirbanti ne vien Lietuvos rinkoje, turinti paklausių orlaivių parką. Būtų klaidinga manyti apie tokios aviakompanijos kaip „Aurela“ priklausomybę nuo vieno, tegul ir didžiausio, kelionių organizatoriaus“, - svarstė R.Šūmakaris.

Ieško alternatyvų

„Aurelos“ vadovybė padėties nedramatizuoja. „Su „Novaturu“ neišsiskyrėme. Skrydžiai (į „flyLAL“ - aut. past.) persikels tik nuo žiemos. Be to, vis dar svarstome galimybę skraidyti kartu“, - „Respublikai“ sakė aviakompanijos generalinis direktorius Valdas Barakauskas.

Pasak jo, tiek „Aurela“, tiek „Novaturas“ nuolat ieško naujų partnerių, ir tai esąs normalus reiškinys. „Žinoma, nėra gerai, kai išeina partneris“, - pridūrė V.Barakauskas. „Aurelos“ vadovas taip pat užsiminė, jog vedamos derybos su kitais kelionių organizatoriais, kad būtų užpildyta spraga perkėlus dalį „Novaturo“ skrydžių. Tačiau potencialių naujų partnerių pašnekovas nepanoro atskleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų