REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl karinio konflikto nukentėjusiai Gruzijai Lietuvos Vyriausybė teikia būtiniausią pagalbą. Į Gruziją jau nugabenta siunta medikamentų, tvarsliavos ir kitų būtinų medicinos reikmenų, kurių bendra vertė - per 36 tūkstančiai litų.

REKLAMA
REKLAMA

,,Mes užjaučiame nukentėjusius per neramumus ir jų artimuosius. Šioje sudėtingoje situacijoje manome, kad visų šalių parama nukentėjusiems regionams yra būtina, ir mes taip pat galime suteikti realią pagalbą", - sakė Gediminas Černiauskas.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro direktoriaus Vytauto Gailiaus, pavyko surinkti viską, kas būtina, todėl siuntoje - įvairių dydžių tvarsčiai, nudegimųi paketai, antibiotikai, priešuždegiminiai vaistai ir kt.

,,Jei bus poreikis, esame pasirengę siųsti ir daugiau tikslinės humanitarinės pagalbos", - teigia Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius Romualdas Sabaliauskas.

REKLAMA

Dar vieną siuntą ruošia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Per konfliktą namų netekusiems Gruzijos gyventojams bus išsiųsta palapinių, miegmaišių, krosnelių. Šios pagalbos vertė - daugiau kaip 250 tūkstančių litų, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius BNS pirmadienį sakė, kad ši pagalba bus išgabenta karinių oro pajėgų lėktuvu ,,SPARTAN C-27J" vos tik bus sulaukta Vyriausybės nurodymo.

REKLAMA
REKLAMA

,,Kiekiai bus tikslinami su karinėm oro pajėgom. Jie aiškūs bus po lėktuvo krovos", - sakė R.Steponavičius.

Orlaivis su humanitarine pagalba iš Zoknių oro uosto pakils ne anksčiau antradienio ryto. Pirmadienio pavakarę šis lėktuvas, grįžtantis su Lietuvos piliečiais iš Tbilisio, nusileis Vilniaus tarptautiniame oro uoste.

Pirminiais duomenimis, Gruzijai planuojama perduoti 50-52 palapines, kuriose iš viso galės prisiglausti apie 500. Miegmaišiais galės naudotis apie 400 asmenų. Krosnelių dėl jų sunkaus svorio, bus siunčiama žymiai mažiau.

Šios palapinės, miegmaišiai ir šildymo krosnelės yra Vyriausybės rezervo nuosavybė.

Nuo šeštadienio Gruzijoje yra paskelbta karo padėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų