REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ vedlys Rolandas Paksas suviliojo lietuvaitę, kuri pasirengusi pašalintajam prezidentui jau netrukus padovanoti net tris atžalas: Seimą, Prezidentūrą ir savivaldybę. Apie tai – pirmadienio „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia apie tris nesantuokines atžalas dviejų vaikų tėvą užklupo praėjusį šeštadienį prie Lūksto ežero Varniuose vykusiame partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąskrydyje, kai jis užsuko į Prienų skyriaus partijos stovyklavietę.

REKLAMA

R.Paksą čia pasitiko mergužėlė su prisirpusio arbūzo dydžio apvaliu pilvuku ir, nė kiek nesidrovėdama kartu su vyru į stovyklavietę užsukusios politiko žmonos Laimos, dūrė pirštu į partijos lyderį: „Tai - jis!“ Prie R.Pakso tučtuojau prišokęs žynys it kirviu kirto, kad už savo veiksmus partijos vedliui teksią atsakyti: rūpintis ir Seimu, ir Prezidentūra, ir savivaldybe. Pašalintasis prezidentas šių įsipareigojimų nesigynė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateisim ir patvarkysim“

Į septintąkart prie Lūksto rengiamą „Tvarkos ir teisingumo“ sąskrydį partijos pirmininkas R.Paksas, jo pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis ir Seimo narys Dailis Barakauskas sraigtasparniu atskriejo tiesiai iš Kelmėje vykusio susitikimo su rinkėjais.

Sąskrydžio organizatoriai valstybinę vėliavą iškelti patikėjo sostinės merui Juozui Imbrasui, o partijos vėliavą iškėlė jauniausias „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas į Seimą 25 metų Jonas Juodka. Sostinės Žirmūnų skyriui vadovaujantis J.Juodka šiuo metu yra ir jauniausias Vilniaus miesto tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug emocijų sąskrydžio dalyviams sukėlė Petras Gražulis, tautinės vėliavos spalvomis ir įvairiais šūkiais padabintu asmeniniu automobiliu „Pergalė“ atvažiavęs tiesiai prie didžiosios scenos. „Šakės oligarchams - ateisim ir patvarkysim“, „Stop korupcijai“, „Stop lietuvių emigracijai“ - skelbė užrašai ant automobilio, o sąskrydžio dalyviai skubėjo kuo greičiau įsiamžinti prie originalios mašinos, kuri kitados vadinosi „Pobeda“.

Kandidatas į premjerus - V.Mazuronis

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ tarybos posėdyje siūlomu kandidatu į ministrus pirmininkus vienbalsiai patvirtintas šios partijos frakcijos Seime seniūnas V.Mazuronis. Politikas teigė šį siūlymą vertinantis ne tik kaip pasitikėjimą, bet ir kaip didžiulį įpareigojimą.

REKLAMA

Sąskrydžio dalyviai priėmė rezoliuciją „Dėl artėjančių permainų valstybėje“. Joje Lietuvos žmones įspėja, kad ateinantys metai Lietuvai bus ekonomiškai nelengvi, ir teigia nebijantys prisiimti didžiulės atsakomybės, kuri teks būsimajai valdžiai.

„Pasakyti, kad dabartinė valdžia išsisėmė ir nedaro nieko, kas reikalinga Lietuvai, reikštų nieko nepasakyti, - konstatavo R.Paksas. - Švelnus nusileidimas, apie kurį dabar kalba premjeras Gediminas Kirkilas, iš tiesų bus labai kietas. Mūsų šalies laukia dar didesnė krizė nei prieš dešimt metų ir mes būsime tie, kurie turėsime ją suvaldyti“.

REKLAMA

Ketina formuoti Vyriausybę

R.Paksas „Respublikai“ teigė neabejojantis, kad jo vadovaujama partija rinkimuose iškovos ne mažiau kaip penkiasdešimt vietų Seime ir formuos Vyriausybę. Į politiką pasukusių pramogų verslo atstovų su Arūnu Valinsku priešaky R.Paksas nevertino kaip rimtų konkurentų ir teigė, kad jie geriau galėtų užsiimti tuo, ką tikrai sugeba.

„Jei žmonės ir atiduos balsą Valinskui, tai iš tikrųjų balsuos ne už jį, o norėdami įspirti dabartinei valdžiai“, - konstatavo R.Paksas.

Sąskrydyje aptarta ir politinė padėtis karo draskomoje Gruzijoje.  „Tvarkos ir teisingumo“ nuomone, abi kovojančios pusės nedelsdamos turėtų nutraukti kraujo praliejimą, o konfliktą reguliuoti diplomatinėmis priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarybos posėdžio metu pakeisti ir Vilniaus bei Šiaulių apskričių koordinatoriai. Vilniaus apskrities koordinatore paskirta Vilniaus rajono tarybos narė Janina Šimkuvienė, Šiaulių apskrityje koordinatorės pareigas eis Šiaulių miesto vicemerė Daiva Matonienė.

Du drambliai

Pasveikinti „Tvarkos ir teisingumo“ atvyko Darbo partijos delegacija, pusšimtis socialdemokratų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei kitų partijų atstovai. Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas R.Paksui padovanojo du dramblius: vieną jau patogiai įsitaisiusį ant pjedestalo, o kitą - ten dar tik besiropščiantį.

REKLAMA

„Mes prieš ketverius metus jau užlipome ant pjedestalo, o jūs dar tik krapštotės, - šmaikštavo V.Uspaskichas. - Kai ant jo būsime kartu, galėsime dar daugiau gero nuveikti Lietuvai“.

Darbo partijos lyderis „Respublikai“ sakė, kad sąskrydyje jokių klausimų dėl galimų koalicijų spręsti neketina.

„Poilsio metu derėtis neverta, - teigė V.Uspaskichas. - Poilsio metu reikia ilsėtis, alų gerti, šimtą gramų pakelti. Gaila, armonikos neatsivežiau, bet gal suras kas nors man ją“.



Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų