REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijai priklausančioje Šiaurės Osetijoje prie Vladikaukazo miesto buvo sulaikytas lietuvis žurnalistas Romas Dabrukas, dirbantis operatoriumi JAV naujienų agentūrai „Associated Press“. Vėliau jis buvo paleistas.

REKLAMA
REKLAMA

Gavęs informaciją apie šį sulaikymą Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas susisiekė su Rusijos atstovais, sekmadienį pranešė ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas. Po paleidimo P. Vaitiekūnas telefonu kalbėjosi ir su pačiu žurnalistu.

REKLAMA

R. Dabrukas pasakojo, kad sekmadienį ryte jis filmavo pabėgėlius bei rusų karius ir pažeidė jam nežinomą reikalavimą, kad operatorius negali pasitraukti nuo tranzitinio kelio, praneša Lietuvos radijas.

Nuėjęs nuo kelio maždaug 70 metrų, žurnalistas sutiko rusų milicininką, kuris netrukus pranešė, kad jis pažeidė draudimą ir jį sulaikė.

R. Dabrukas buvo nuvežtas į milicijos nuovadą, kur buvo maždaug valandą. Gavęs 2 tūkst. rublių baudą, žurnalistas buvo paleistas. Jis visą laiką turėjo su savimi mobilaus ryšio telefoną, jam leista filmuoti toliau.

Šiaurės Osetija ribojasi su Gruzijai priklausančia Pietų Osetija, kurioje šiuo metu vyksta karinis konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų