REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) sąskrydį, savaitgalį vykstantį prie Varnių Lūkšto ežero, partijos vadovybė atskrido sraigtasparniu, kurį renginyje dalyvavę žmonės pasitiko plojimais.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu įvyko Tarybos posėdis, kuriame vienbalsiai kandidatu į ministro pirmininko postą patvirtintas TT frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis, praneša naujienų portalas„Alfa“.

REKLAMA

Tarybos posėdyje, kuris truko pusę valandos, kandidatu į premjerus be diskusijų buvo patvirtintas V. Mazuronis, įvertinta politinė situacija Lietuvoje, Gruzijoje, taip pat patvirtinti kandidatai kai kuriose vienmandatėse apygardose.

„Aš įsivaizduoju, kad tas švelnus nusileidimas, apie kurį kalba Gediminas Kirkilas, nebus švelnus. Jis bus labai kietas“, - taip Tarybos posėdyje R. Pakso lūpomis buvo įvertinta dabartinė politinė padėtis šalyje. Jo teigimu, ekonominės krizės reikia laukti pavasarį, o ji bus kur kas rimtesnė nei 1998-99 metais, todėl ant partijos pečių esą gula atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes būsime tie, kuriems bus privalu suvaldyti šią krizę, - kalbėjo R. Paksas. – Lietuva iš mūsų to tikėsis“. TT pirmininkas pareiškė, kad partija formuos vyriausybę po ateinančių Seimo rinkimų, jis taip pat įsitikinęs, kad parlamente „tvarkiečiai“ laimės apie 50 vietų.

Partijos taryba vienbalsiai patvirtino ir poziciją dėl padėties Gruzijoje.

„Nedelsiant abi pusės turi sustabdyti karinius veiksmus, nutraukti kraujo praliejimą ir konfliktą reguliuoti diplomatinėmis priemonėmis“, - suformulavo TT pirmininkas, o susirinkusieji tai patvirtino plojimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekdami išspręsti ekonomines problemas, TT ketina paruošti konkretų veiksmų planą, kuris padėtų stabilizuoti pasaulinės ekonomikos recesijos pasekmes, paliesiančias Lietuvą, o tam „tvarkiečiai“ pasitelktų ne tik savo, bet ir užsienio ekonomistus.

Partijos Taryba patvirtino tris naujus kandidatus vienmandatėse apygardose į Seimą šių metų rudenį. Marijampolės meras R. Jonikaitis kandidatuos Marijampolės rinkimų apygardoje, Kazlų Rūdos meras Č. Pečkys – Suvalkijos, o Lietuvos futbolo rinktinės treneris A. Liubinskas – Kauno Pramonės rinkimų apygardoje.

REKLAMA

Taip pat partijos Taryba pritarė valdybos siūlymui koordinatore Šiaulių apskrityje patvirtinti Šiaulių miesto vicemerę D. Matonienę, o koordinatore Vilniaus apskrityje – Vilniaus rajono tarybos narę J. Šimkuvienę.

Savaitgalyje prie Lūksto ežero Varniuose vyko ir partijos Tvarka ir teisingumas sąskrydis. Jo dalyvius sveikino ir sėkmės rinkimuose linkėjo ne tik partijos lyderis, Prezidentas Rolandas Paksas, bet ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnė I. Šiaulienė, Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas, Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas V. Tomaševskis bei kiti svečiai.

Tradicinis, jau septintą kartą vykstantis partijos Tvarka ir teisingumas sąskrydis truks dvi dienas. Organizatorių teigimu, į renginį susirinko apie 2000 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų