REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje gali būti dislokuoti Rusijos raketiniai kompleksai „Iskander“ arba strateginiai bombonešiai, skelbia „Lenta.ru“. Apie tai esą prakalbo Rusijos ambasadorius Baltarusijoje Aleksandras Surikovas. Jo teigimu, taip Maskva atsakytų į JAV siekius Lenkijoje bei Čekijoje dislokuoti priešraketinės gynybos skydą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Surikovo teigimu, strateginiai bombonešiai taip pat gali būti dislokuoti ir Kaliningrade bei kituose pasienio zonose. Jis patikino, jog Rusija nepažeis 1994 metų susitarimo su JAV, pagal kurį Kremlius buvo įsipareigojęs iš Baltarusijos išgabenti visus branduolinius ginklus.

REKLAMA

Liepos mėnesį išplatintame Rusijos vidaus reikalų ministerijos pareiškime buvo teigiama, kad Rusija turi reaguoti į greta jos sienų „kariniais-technologiniais metodais, o ne diplomatiniu keliu“ planuojamą dislokuoti priešraketinės gynybos skydą. Kremlius teigia, kad JAV planuojamas priešraketinis skydas yra grėsmė Rusijos branduolinio atgrasymo sistemai. Tuo tarpu JAV teigia, kad priešraketinis gynybos skydas visų pirma yra skirtas gintis nuo tokių valstybių kaip Iranas.

JAV jau pasiekė susitarimą su Čekijos vyriausybe dėl radarų sistemos įkurdinimo šioje šalyje. Susitarimą dar turi ratifikuoti Čekijos parlamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų