REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tenisininkai dėl Lietuvos Prezidento taurės nekovos. Vakar iš turnyro pasitraukė vienintelis vienetų varžybose likęs lietuvis Gvidas Sabeckis.

REKLAMA
REKLAMA

Teniso Profesionalų asociacijos (ATP) reitinge 595-ą vietą užimantis Gvidas Sabeckis antrajame varžybų rate 3:6, 1:6 nusileido estui Jurgenui Zoppai (1045) ir iškrito iš tolesnės kovos.

REKLAMA

Aštuntą skirstymą turnyre turėjęs G.Sabeckis buvo vienintelis lietuvis, perkopęs pirmojo rato barjerą. Antradienį G.Sabeckis 7:5, 5:7, 6:0 nugalėjo 19-metį lenką Mateuszą Szmigielį (1884).

Bloga pradžia - nuosprendis

Lietuvos sportininkui nieko gero nežadėjo jau mačo pradžia. G.Sabeckiui niekaip nepavykdavo paduoti varžovui kamuoliuko. Estijos tenisininkui sekėsi dar prasčiau, todėl pirmą žaidimą laimėjo lietuvis. Netrukus Jurgenas Zoppas rezultatą išlygino.

REKLAMA
REKLAMA

„Stengiausi padaryti viską, ką galėjau, - po mačo komentavo G.Sabeckis. – J.Zoppas buvo puikus varžovas, kuris išnaudojo visas mano klaidas“.

Tenisininkai po vieną kartą apsikeitė padavimais, o rezultatui esant 3:4 G.Sabeckis paprašė perspėti susirinkusius žiūrovus dėl keliamo triukšmo, kuris Lietuvos tenisininkui trukdė susikaupti. Tyla nepadėjo ir rezultatas tapo 3:5 J.Zoppo naudai.

Pirmajame sete ant bedugnės krašto atsidūręs G.Sabeckis po esto smūgio kreipėsi į teisėją su prašymu atmerkti savo akis. Nepadėjo ir tai - pirmą setą 3:6 lietuvis pralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estas žaidė tiksliau

Antro seto pabaigoje G.Sabeckis susiėmė už galvos. Tą patį padarė ir sėdėdamas ant suoliuko po mačo. „Šiandien tikrai ne mano diena, - apgailestavo Lietuvos tenisininkas. - Man nepavyko padaryti to, ką padarė J.Zoppas“.

Pagrindine pralaimėjimo priežastimi 24 m. G.Sabeckis įvardijo Estijos sportininko greitį ir sėkmę. „Stengiausi žaisti greitai, - tvirtino tenisininkas. - Bet varžovas kamuoliuką, kuris leisdavosi prie pat linijos, grąžindavo dar greičiau. Nespėdavau“.

Nors iš vienetų kovos G.Sabeckis pasitraukė, daug vilčių teikia dvejetų varžybos, kuriose jis rungtyniauja poroje su ispanų kilmės lietuviu Danieliu Lencina-Ribesu. Pirmame varžybų rate jie įveikė švedų Carlo Bergmano (antroji turnyro raketė) ir Henriko Norfeldto porą.

Vakar vakare antrame rate lietuviai susitiko su kita lietuvių pora Vadimu Pinko ir Tadu Tarasevičiumi, kurie pirmame rate įveikė danų porą. „Dvejetų varžybose stengsimės patekti į finalą ir jį laimėti“, - po pralaimėjimo vienetų varžybose tvirtino G.Sabeckis.

Mantas STANKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų