REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėl siūloma parlamentinio tyrimo medžiagą perduoti VSD (papildyta)

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete pasigirdo siūlymų parlamentinio tyrimo medžiagą atiduoti tiems, kuriuos komitetas tyrė - Valstybės saugumo departamentui.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo apie jį surinktą medžiagą VSD bandė jau ne kartą. Parlamentiniam VSD tyrimui vadovavęs Algimantas Matulevičius tokiai bandymais piktinasi ir tvirtina, kad ši medžiaga yra Seimo. „Principinė nuostata - ši medžiaga yra Seimo, o Seimas pagal Konstituciją yra aukščiausia institucija valstybėje. Kitos išvestinės institucijos yra pavaldžios Seimui“, - teigia A. Matulevičius.

REKLAMA

Parlamentaro įsitikinimu, tyrimo medžiagos Seimas niekam neprivalo perdavinėti, nes taip būtų išduoti apie VSD problemas liudiję pareigūnai.

Komentuodamas tyrimo rezultatus A. Matulevičius priminė, kad iš medžiagos susidarė išvadas apie betvarkę VSD ir pačioje valstybėje, taip pat įvairiose institucijos valdžią uzurpuojantį neoficialų klaną. Apie tai liudijo ir VSD savo pareigas vis dar atliekantys, ir jau nebedirbantys pareigūnai, todėl perdavus medžiagą, A. Matulevičiaus nuomone, galimas šių žmonių iššifravimas ir persekiojimas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Sadeckas siūlo paklausti pačių parlamentiniame tyrime liudijusių pareigūnų, ar šie bijo būti paviešinti. NSGK kol kas jokio sprendimo nepriėmė ir klausimą svarstys dar kartą, kai Seimas susirinks į rudens sesiją.

Tikslų gali būti keletas

Portalui „Balsas.lt Algimantas Matulevičius taip pat sakė, jog medžiaga VSD vadovybei ir instituciją esą  kontroliuojančiai „valstybininkų“ grupuotei gali būti reikalinga ne tik siekiant susidoroti su ten dar dirbančiais bei neparankiai vadovybei liudijusiems pareigūnams išaiškinti ir persekioti. „Gali būti, kad artėjant Seimo rinkimams jie jaučia nerimą – bijo, kad pasikeis valdžia ir teks atsakyti už tai, kas atskleista tyrime. Todėl ir nori perimti Seimui priklausančią medžiagą savo žinion“, - svarstė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Matulevičius patvirtino, kad šiandien jam skambinęs stambaus dienraščio žurnalistas ir klausęs, ar jis nesutiktų su tokiu medžiagos perdavimu, jei tam pritartų dauguma liudijusių asmenų. Pasak politiko, žurnalistas kone atvirai sakė, kad medžiaga gali būti reikalinga „kaltinamajai pusei“, kad perskaičius ją galbūt paaiškėtų, jog ten tik „muilo burbulas“. „Atvirai pasakiau jam, kad žinau, kam jis atstovauja. Gana kvailai išsidavė“, - šaipėsi A. Matulevičius.

„Balsas.lt“ primena, kad dalis medžiagos yra paskelbta viešai. Taip pat dar vykstant parlamentiniam tyrimui būta rimtų įtarimų, jog VSD ir taip šnipinėjo parlamento komitetą bei žinojo dalies liudijimų turinį.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų