REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai lietuviškame kino filme „Nereikalingi žmonės“ debiutavusi žurnalistė Daiva Tamošiūnaitė netrukus per LNK pristatys laidą „Gyvenimas kaip kinas“.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje bus ieškoma paralelių tarp žmonių gyvenimo istorijų ir žymiausių filmų siužeto vingių.

REKLAMA

„Gyvenimas kaip kinas“ žiūrovai galės įsitikinti, kad garsiausių filmų scenarijai – ne iš piršto laužti, o iš visų mūsų gyvenimų „ištraukti“. Laidos herojų istorijos persipins su filmų herojų gyvenimais.

„Šiuo metu filmuojame jauno, talentingo žmogaus, sergančiu autizmu (patologinis uždarumas), istoriją. Mūsų herojaus gyvenimas stulbinančiai panašus į legendinio filmo „Lietaus žmogus“ personažą Raymondą, sergantį autizmu ir turintį nepaprastų matematinių sugebėjimų. Tuo įsitikins laidos žiūrovai“, - pasakoja naujosios laidos „Gyvenimas kaip kinas“ kūrėja ir vedėja D. Tamošiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas žmogus, sulaukęs tam tikro amžiaus, turi savitą, originalią istoriją. Mums tereikia ją papasakoti. Žiūrovai nustebs pamatę, kad Lietuvoje gyvena daugybė vadinamųjų „paprastų“ žmonių, kurių gyvenimus galima prilyginti kino filmų scenarijams...“, - sako projekto kūrėja D. Tamošiūnaitė.

Pasak D. Tamošiūnaitės, atrasti paralelių filmuose ir realiuose žmonių gyvenimuose nebus lengva. „Tačiau mes nusiteikę rimtai. Kapstomės po garsiausių Europos ir Amerikos filmų archyvą“.

„Gyvenimas kaip kinas“ – tai laida ne tik apie konkrečius žmones. Projekto kūrybinė grupė pasižvalgys ir po istoriją, kur knibždėte knibžda dar neatrastų ar neeskaluotų faktų. „Pavyzdžiui, papasakosime, kaip tarpukario Lietuvoje atrodė nudistų paplūdimys Druskininkuose... Bus pasakojimų ir apie šimtmečius menančius Lietuvos dvarus, pokalbiai su jų savininkų provaikaičiais. Nevengsime meno istorijos temų“, - pasakoja laidos kūrėja.

„Gyvenimas kaip kinas“ su D. Tamošiūnaite – nuo naujojo sezono per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų