REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios knygų leidybos ir prekybos „Alma littera“ įmonių grupės Baltijos šalyse konsoliduoti pardavimai šių metų pirmąjį pusmetį pasiekė 34,6 mln. litų (be PVM) ir buvo 51 proc. didesni negu 2007-aisiais tuo pačiu metu, kai siekė 22,8 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sėkmingai pirmąjį pusmetį įgyvendinti leidybos projektai ir spartus grupei priklausančių mažmeninės prekybos kanalų augimas lėmė stabiliai didėjančius grupės finansinius rodiklius. Būdami rinkos lyderiai, ir toliau aktyviai investuosime į plėtrą ir sieksime skaitytojams pasiūlyti geriausiai jų poreikius bei pasaulines tendencijas atitinkančius leidinius“, – sakė „Alma littera“ įmonių grupės vadovas Arvydas Andrijauskas.

REKLAMA

Knygynų tinklo „Pegasas“, šiuo metu jungiančio 26 knygynus, apyvarta išaugo 66 proc. ir viršijo 11 mln. litų (be PVM). Grupei priklausančio Knygų klubo pardavimai augo 72 proc. ir viršijo 1,9 mln. litų (be PVM). Knygų klubas pirmąjį pusmetį pardavė daugiau kaip 100 tūkst. egzempliorių knygų.

Pasak A. Andrijausko, lankytojus į knygynus labiausiai pritraukė metų pradžioje pasirodę pasauliniai bestseleriai. Pirmąjį pusmetį knygų apie Harį Poterį parduota virš 32 tūkstančių, metų pradžioje jaunimui pristatytų komiksų „Drakonų kovos“ pardavimai viršija 31 tūkstantį egzempliorių, o vasarį Vilniuje viešėjusio Johno Irvingo romanų parduota beveik 17 tūkstančių. Iš bestselerių sąrašų iki šiol nesitraukia ir tokie autoriai, kaip Sandra Brown, Joseph Murphy bei Jamie Oliver.

Didžiausiai knygų leidybos ir prekybos ,,Alma littera‘‘ įmonių grupei Baltijos šalyse priklauso leidyklos „Alma littera“ ir „Šviesa“, knygynų tinklas „Pegasas“ ir Knygų klubas. Planuojama šių metų grupės apyvarta 100 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų