REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

170 mln. litų naujojo parlamentarų viešbučio statyboms pasiruošusi išleisti Seimo kanceliarija skuba kuo greičiau pradėti statybų darbus.  Tačiau šiuo metu populiariausios, bet opozicijoje esančios partijos žada po naujų Seimo rinkimų dėti visas pastangas, kad naujas viešbutis neiškiltų, rašo pirmadienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

 „Viešbučio nereikia“

Seimo opozicija piktinasi, kad svarstant naujojo viešbučio klausimą nebuvo pasitarta su visais parlamentarais. Sprendimą dėl 170 mln. litų projekto šių metų kovą priėmė iš šešių parlamentarų sudaryta Seimo valdyba.

REKLAMA

Šiuo metu visose gyventojų nuomonių apklausose pirmaujančios politinės jėgos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai bei „Tvarkos ir teisingumo“ partija - laimėjusios rinkimus žada užkirsti kelią naujojo viešbučio statyboms.

„Viešbutis tikrai nėra reikalingas. Jie (Seimo kanceliarija - red.  past.) labai skuba kuo greičiau pradėti statybas prieš naujojo Seimo rinkimus. Jeigu bus įmanoma šį procesą atsukti atgal, tai mes tikrai darysime visus žingsnius, kad tos gigantiškos statybos nebūtų daromos“, - „Respublikai“ pareiškė vienas iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderių Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas iškėlė prielaidą, kad kažkas iš valdančiųjų norėtų „pasišildyti“ iš daugiamilijoninių statybų, dėl to ir skubama pradėti statybas kuo anksčiau.

Seimo valdybos narys, konservatorių lyderis Andrius Kubilius „Respublikai“ tvirtino, kad, pavasarį priimant sprendimą statyti naują viešbutį, jis prieštaravo daugumos valdybos narių nuomonei. A.Kubilius prieš naująjį viešbutį ketina stoti, kai pasikeis dabartinė Seimo dauguma.

„Jeigu darbai dar nebus pradėti, bandysime peržiūrėti šiuos dalykus.  Nemanau, kad viešbutis yra reikalingas“, - V.Mazuroniui antrino konservatorių vedlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kancleris trykšta optimizmu

„Niekas neplanuoja artimiausioje ateityje statyti viešbučio. Tai tik ateities pamąstymai“, - pasiteiravus apie viešbutį, sekmadienį „Respublikai“ tvirtino Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis.

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis vakar neigė savo pavaduotojo teiginius. „Galimas dalykas, kad jis neturėjo visos informacijos“, - samprotavo G.Vilkelis.

Nors Seimo kanceliarija dar nesuderino statyboms reikalingų dokumentų ir nesurado finansavimo šaltinių, kancleris „Respubliką“ patikino: rudenį statybos bus pradėtos.

REKLAMA

Manoma, kad, pardavus dabartinį parlamentarų viešbutį ir dar kelis Seimui priklausančius objektus, būtų galima surinkti apie 90 mln. litų.  Kur rasti dar 80 mln., G.Vilkelis tik spėlioja.

„Būtų galima koncesijos būdu pritraukti privačius investuotojus ir vienoje dalyje sklypo, kur planuojamas viešbutis, pastatyti visuomeninės reikšmės objektą - mokyklą ar konferencijų centrą, - pasakojo Seimo kancleris. - Biudžeto lėšų neprašysime“.

Pasak G.Vilkelio, jeigu viskas klostysis gerai, naujas keturiolikos aukštų viešbutis su požeminėmis automobilio aikštelėmis, konferencijų sale ir apartamentais greta Seimo rūmų galėtų iškilti 2011 m. pabaigoje.

Sergejus TICHOMIROVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų