REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzikinis paramos maratonas „Padovanok delfinui šypseną“ sulaukė žiūrovų palaikymo. Delfinų gyvenimo sąlygoms gerinti paaukota 398499 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai preliminari suma – į sąskaitą dar nespėjo suplaukti visos lėšos. Galutinė suma paaiškės kitą savaitę. Manoma, kad ji peržengs 400 tūkst. litų. Mobiliojo ryšio operatoriai atsisakė aptarnavimo mokesčio, tad visi paaukoti pinigai atiteks Lietuvos jūrų muziejui.

REKLAMA

„Visiems aukojusiems esame labai dėkingi ne tik už materialinę paramą, bet ir už moralinį palaikymą. Svarbiausia, kad buvo atkreiptas dėmesys į delfinų problemą, mes nelikome nepastebėti. Žmonių aktyvumas renginio metu pribloškė, buvo fantastiška“, - pasibaigus akcijai sakė Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Per pirmą renginio pusvalandį paaukota beveik 100 tūkstančių litų.

Už paaukotus pinigus bus įsigyta medicininės įrangos delfinų sveikatos būklei tirti: echoskopas ir bronchoskopas. Taip pat ketinama įsigyti filtrinę vandens terpę vandens kokybei delfinariume gerinti.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuonių Lietuvoje gyvenančių delfinų sveikatos pakitimus būtina akylai sekti. Šie gyvūnai serga tomis pačiomis ligomis kaip ir žmonės. Tad, pavyzdžiui, atėjus šaltajam metų laikui, kosėja ir čiaudi.

Susirgus delfinams negalima rengti terapijos seansų. Daug dėmesio delfinų terapijos projekte skiriama autizmo - patologinio uždarumo – sutrikimą turintiems vaikams. Savame pasaulyje gyvenantys, nekalbantys ir į išorės pasaulį nereaguojantys vaikai, pabendravę su delfinu, ima šypsotis, tiesti rankas į gyvūną ir išimtiniais atvejais – net prakalba. Delfinų terapijos seansų rezultatai pranoko ir medikų, ir sergančių vaikų tėvų lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per septynerius metus su delfinais bendravo per 300 vaikų. Antra tiek šiuo metu laukia eilėje. Eilė sustabdyta iki 2011 metų – priimti daugiau vaikų neleidžia delfinariumo sąlygos.

Trijų valandų muzikiniame maratone, kurį tiesiogiai transliavo LNL televizijos kanalas, Klaipėdoje prie Jūrų muziejaus šeštadienio vakarą delfinams gražiausias savo dainas dovanojo populiariausios Lietuvos grupės: „InCulto“, „Biplan“, „Telebimbam“, „69 Danguje“, Martyno Kuliavo grupė „Ingenious“, Asta Pilypaitė, Vaidas Baumila, Igoris Kofas ir kiti. Visi dainininkai sutiko koncertuoti be atlygio.

Žiūrovai galėjo įsitikinti delfinų ir vaikų draugyste – tiesiogiai buvo transliuojamas terapijos seansas. Visi atlikėjai ant dangaus žibintų piešė simbolines šypsenas, kurios koncerto pabaigoje pakilo į dangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų