REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomybės siekianti Gruzijos provincija Pietų Osetija pradėjo vaikų evakuaciją iš savo regiono, kuriame bijomasi naujų išpuolių.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos valdžios pareigūnai praneša, kad vaikai yra įsodinami į autobusus ir išvežami iš konflikto zonos į kaimyninės Rusijos teritoriją. Tikslūs jau išvykusiųjų skaičiai kol kas neatskleidžiami.

REKLAMA

Tuo tarpu Gruzija tokį pietų osetinų veiksmą vertina neigiamai ir tikina, kad tai gali būti ženklas, kad separatistai ruošiasi griebtis ginklų.

Priminsime, kad penktadienio naktį P. Osetijos sostinėje Cchinvalyje nuo gruzinų ugnies žuvo šeši žmonės, o dar trylika buvo sunkiai sužeista.

Rusija, visame šiame konflikte taip pat vaidinanti nemažą vaidmenį, užstoja osetinus ir jų norą atsiskirti nuo priešiškai nusiteikusios Gruzijos.

REKLAMA
REKLAMA

Įtampa Pietų Osetijoje ir kitame nepriklausomybės siekiančiame regione Abchazijoje pradėjo dar labiau didėti, kai rusai pranešė, kad ruošiasi užmegzti dar glaudesnius ryšius su separatistais ir galbūt net jiems padėti.

Gruzija tokį Rusijai kišimąsi prilygina karo situacijos kurstymui ir norui destabilizuoti padėtį regione, taip siekiant sustabdyti gruzinus nuo įstojimo į NATO. 




















"News Bridgepix"nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų