REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių kandidatas į Seimą Mantas Adomėnas neigia, kad rinkimų vajui naudojasi paties vadovaujamo Demokratinės politikos instituto (DPI) bendradarbių pagalba. DPI darbuotojai jam esą talkina tik po darbo, rašo penktadienio "Lietuvos žinios" (LŽ).

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad DPI, pristatomo kaip vakarietiškos orientacijos ekspertų sambūris, bendradarbiai Vilniaus Senamiesčio gyventojus agituoja už savo instituto prezidentą, konservatorių kandidatą į Seimą šioje rinkimų apygardoje, LŽ pranešė akylesni sostinės centro gyventojai. Vos prieš kelis mėnesius DPI prezidentas M.Adomėnas žiniasklaidą tikino, kad institutas nėra susijęs su Tėvynės sąjunga (TS).

REKLAMA

Vakar nenoriai su LŽ bendravęs M.Adomėnas tikino, kad DPI darbuotojai jam talkina savo noru ir nemokamai. „Jeigu mano kolegos po darbo kaip savanoriai prisideda prie mano kampanijos, tai yra visiškai laisvas jų sprendimas - jiems už tai pinigų nemoka“, - aiškino kandidatas.

Kaip LŽ aiškino Lietuvos konservatorių-Krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vykdomasis sekretorius Arvydas Vidžiūnas, jų kandidatai vienmandatėse apygardose patys buria savo komandas, centriniam štabui įsipareigodami nenukrypti nuo TS-LKD programos ir skaidriai naudoti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

A.Vidžiūnas nesuabejojo, kad M.Adomėnui rinkimų kampanijoje gali talkinti ir DPI darbuotojai. „DPI yra konservatyviosios krikščioniškosios ideologijos institutas. M.Adomėnas - jo prezidentas. Tai yra etikos sritis. Aš iš savo partijos būstinės nė vieno žmogaus nesu prašęs man ką nors padaryti. Bet jeigu jam taip išeina ir jis taip sugeba - tik sveikinu“, - svarstė TS-LKD vykdomasis sekretorius.

M.Adomėnas buvo naujoji partijos viltis, gal net būsimas jos lyderis, o kol kas - TS švietimo ir mokslo grupės vadovas, rengiąs „naują darbotvarkę Lietuvai“, po rinkimų - potencialus kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus. Neatsitiktinai M.Adomėno rinkimų kampanija Vilniuje yra viena ryškiausių. Jo reklaminiai stendai, kviečiantys susipažinti, jau prieš kelis mėnesius puikavosi viešojo transporto stotelėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto TS-LKD rinkimų sąraše buvęs penktojoje vietoje, po reitingavimo partijos skyriuose M.Adomėnas nukrito į 18 vietą, o vėliau TS-LKD prezidiumo sprendimu buvo nustumtas į 31-ąją poziciją. Konservatorių partijoje svarstoma, kad tokį sprendimą galėjo nulemti ir M.Adomėno iniciatyva neįsileisti į rinkimų sąrašus buvusių Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybininkų Vytauto Damulio ir Kąstyčio Braziulio, dėl liudijimų parlamentinei tyrimo komisijai VSD skandalo metu netekusiems darbo. Be to, M.Adomėno drauge su G.Steponavičiumi rengtas Aukštojo mokslo įstatymo projektas, labiau ginantis oligarchų interesus, sukėlė akademinio jaunimo pasipiktinimą ir sukomplikavo opozicijos santykius su studentija.

Jurga TVASKIENĖ   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų