REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydami dalies rinkėjų protestų, vakar Klaipėdos miesto tarybos nariai iki keturių kartų pasididino kanceliarinėms išlaidoms gaunamas išmokas. Po diskusijų ir vienų kitiems pažertų priekaištų dėl darbo kokybės politikai pasiliko galimybę išlikti „švarūs“ prieš rinkėjus - savanoriškai šios išmokos atsisakyti, rašo penktadienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Kad pastarasis klausimas vakarykščiame tarybos posėdyje bus pats įdomiausias, buvo galima suprasti iš ryte į jį besirenkančius pajūrio politikus pasitikusių mitinguotojų. Pastarieji savo pačių išrinktuosius bandė įtikinti, kad esant ekonominei krizei ir kylant kainoms būtų amoralu taip švaistyti lėšas. Tuo labiau kad už jas nereikia atsiskaityti.

REKLAMA

Tačiau ši akcija didelio įspūdžio tarybos nariams nepadarė, nes į žmonių raginimus atsižvelgta nebuvo. Vardiniu balsavimu už tai, kad politikams su jų veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono ir transporto išlaidoms padengti kas mėnesį būtų mokama po 1000 litų, balsavo 18 tarybos narių. „Prieš“ buvo tik penki. Komitetų ir komisijų pirmininkams, kolegijos nariams bus mokama 1200 litų išmoka.

Šį sprendimą inicijavo šeši Klaipėdos miesto tarybos nariai. Du iš jų - partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai vicemeras Benas Šimkus ir Valerijus Bernotas - nors posėdyje ir dalyvavo, prieš pat balsavimą iš salės dingo. Teigiama, kad taip jie „gudriai“ pasielgė, nes išvakarėse gavo pylos nuo savo partijos lyderio, kad jau ir anksčiau palaikė paprastus klaipėdiečius papiktinusius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ši išmoka labiausiai papildys Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus piniginę, kurio visos kanceliarinės išlaidos ir taip padengiamos iš savivaldybės biudžeto. Nepaisant to, jis, kaip tarybos ir jos kolegijos pirmininkas, dar gaus ir minėtus 1200 litų.

Svarstant šį klausimą uostamiesčio politikai ne tik ilgai ir kandžiai diskutavo dėl šios išmokos reikalingumo, bet ir pažėrė vienas kitam pačių įvairiausių priekaištų dėl darbo taryboje kokybės, turto deklaracijose esančių milijonų. Galiausiai nuspręsta, kad bet kuris tarybos narys galės jos atsisakyti ir taip jaustis „švarus“ prieš žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasisakiusieji už išmokos didinimą motyvavo skaičiavimais, kad miesto biudžetas, kuris ir taip yra deficitinis, dėl to nenukentės, nes politikai neva sąmoningai atsisakys atlyginimų. Be to, už vieną praleistą tarybos posėdį bus nurėžiama 30, už komitetų, komisijų ar kolegijų - 20 procentų išmokos.

Jei politikas už darbą klaipėdiečių labui atlyginimo atsisakyti nepageidaus, jis turės pateikti pažymą iš pagrindinės darbovietės apie negautą užmokestį, kol jis atliko tarybos nario pareigas.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų