REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos Sąjūdžio tarybos posėdyje buvo patvirtintas visuomeninės komisijos pulkininko Vytauto Pociūno mirties aplinkybėms tirti narių sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA

V.Pociūno mirties aplinkybes  aiškinsis aštuoni žmonės: Birutė BurauskaitėAntanas-Algirdas Garmus, Isaakas Kaganas, Rytas Kupčinskas, Vytautas LandsbergisKęstutis Milkeraitis, Kazimieras Motieka ir Petras Plumpa

REKLAMA

Komisija į savo pirmąjį posėdį rinktis planuoja rugpjūčio viduryje.

Valstybės saugumo departamento karininkas V. Pociūnas  žuvo prieš keletą metų atlikdamas diplomatinę tarnybą Baltarusijoje.

Baltarusijos teisėtvarka mano, kad V.Pociūnas netyčia iškrito pro viešbučio langą, tačiau ši žūties versija kelia daug klausimų ir neatrodo įtikinama.

V. Landsbergis kurį laiką dirbo ir pernai rugpjūtį premjero Gedimino Kirkilo sudarytoje komisijoje, tačiau vėliau narystę joje sustabdė.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovą šios komisijos veikla apskritai buvo nutraukta, oficialiai - iki tol, kol savo išvadas dėl V.Pociūno žūties paskelbs Generalinė prokuratūra.

Tačiau kai kurie nariai teigė, kad leidėjo Vytauto Ališausko vadovautos komisijos darbas buvo daugiau imituojamas, nei realiai atliekamas.

Liepos viduryje V.Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė BNS sakė, kad visuomeninių tyrimų iniciatyvas vertina teigiamai, tačiau kartu pažymėjo nenorinti, kad jos taptų politikų akcijomis.

„Nesinori, kad teisybės paieškos politikų būtų išnaudojamos kokioms nors akcijoms, bet iš kitos pusės parama visada yra labai reikalinga. (Darbo grupė - BNS) gal nedaug padės, bet nepakenks“, - tuomet kalbėjo L.Pociūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūrą nustatė, jog Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-ąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą, iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukė, tačiau teismui panaikinus tokį sprendimą tyrimas tęsiamas.

Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Gylys liepos viduryje BNS sakė, kad apklausta daug liudytojų, dalis ekspertizių jau atlikta, o kai kurių ekspertizių rezultatai dar nežinomi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų