REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsi Lietuvos kino aktorė Gražina Baikštytė sako einanti į politiką su viltimi padėti kinui, dėl to tikina nematanti nieko bloga, kad kultūros žmonės palikę TV ekranus ir sceną žengia į Seimą. Plačiau apie tai – „Balsas.lt“ interviu su G. Baikštyte.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas paskatino kandidatuoti į Seimą?

- Aš tiesiog pagalvojau, kad tai yra viena iš galimybių padėti menininkams ir kultūros darbuotojams, ir kad aš noriu šią galimybę išbandyti. Yra daug susikaupusių problemų, kurios yra neišsprendžiamos ir man pačiai asmeniškai teko su jomis susidurti. Galvoju, gal kartais man pavyktų jas išspręsti. Dėl to aš labai džiaugčiausi...

REKLAMA

- Kodėl pasirinkote Naująją sąjungą? Juk yra daug kitų partijų.

- Toks yra mano pasirinkimas, man asmeniškai ši partija yra patraukliausia. Kitų yra gal kitoks pasirinkimas... Ir pats lyderis man kelia pasitikėjimą.

- Sakote sieksite proveržio kultūrai. Tačiau kodėl nebandėte jungtis prie Arūno Valinsko partijos? Juk ten daug kultūros žmonių.

- Prisipažinsiu, mane jie kvietė,  tačiau jie yra politikos naujokai, kaip ir aš. Jie politikoje tikrai nepatyrę: nei A.Valinskas, nei visi kiti, kurie prie jo jungiasi. Dėl to aš nemaniau, kad būtų teisingas žingsnis prie jų prisijungti, jeigu aš pati esu naujokė. Man reikia dar daug dirbti, sukaupti patirties, žinių ir kompetencijos. Nemanau, kad man padėtų A.Valinsko partija. Nemanau, nemanau...



- Lietuvoje yra tokia tendencija, kad daug kultūros žmonių palieka TV ekranus, sceną, kiną ir eina į Seimą. Dėl ko taip yra?

REKLAMA
REKLAMA

- Aš negaliu už juos kalbėti, tikrai. Nėra taip, kad aš nusižiūrėjau ir staiga pati sugalvojau eiti į Seimą – tikrai ne. Na, aš pati jau esu moteriškė metuose, esu išbandžiusi įvairių būdų, kaip padėti kultūrai – būtent kinui, ir man niekaip nepavyko. Tai aš pagalvojau, gal čia nieko tokio blogo, jeigu pabandysiu tokį kelią. Tikrai nėra taip, kad aš darau kaip visi.

Žinau, kad ir kitose šalyse, toje pačioje Rusijoje kultūros reikalais Dūmoje užsiima aktorė Jelena Drapeko, kurią aš puikiausiai pažįstu. Ji jau daug metų tą daro. Aš manau, kad kultūros klausimus turėtų spręsti nuo jos neatitrūkę žmonės, kaip kad dabar yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros labui iš tiesų yra ką veikti, tegu jie (A. Valinsko partija – aut.) tik veikia. Aš juos tik sveikinu ir nemanau, kad dėl to reikia konkuruoti. Galimą atrasti bendrų sąlyčio taškų.

- Nemanote, kad Seimas yra ta vieta, į kurią neturėtų veržtis aktoriai?

- Ne, nemanau. Anksčiau aš taip maniau, bet dabar taip nebemanau. Na neturėtų būti masiškai veržiamasi, bet jeigu žmonės mato, kad valstybėje problemos nesisprendžia, nemanau, kad smerktinas noras yra padėti sau patiems.

- Ačiū Jums už pokalbį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų