REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalisto Vytauto Matulevičiaus kuriamas filmas apie aukščiausius politinius postus pasiekusį ir prievarta iš jų ištrenktą pilotą jau kainavo daugiau nei 1 milijoną litų, tačiau šių pinigų kilmė neatskleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak filmo scenaristo, pilnametražio vaidybinio filmo sukūrimą parėmė žinomi Lietuvos verslininkai. Tačiau konkrečiai filmo rėmėjus V.Matulevičius BNS atsisakė įvardinti.

REKLAMA

,,Dabar montuojamas filmas turi sąsajų su Rolando Pakso apkalta, yra tam tikra aliuzija į tikrovę, bus atpažįstami kai kurie įvykiai, kai kurios personalijos“, - sakė V.Matulevičius.

Tačiau jis tikino, kad rudenį pasirodysiančio režisieriaus Sauliaus Vosyliaus vaidybinio filmo tematika nesusijusi su politika, o pasakoja apie žmogaus gyvenimo mįsles.

Žiūrovai filme išvys ne tik skraidantį herojų, bet ir kitas politinės apkaltos figūras, įkūnytas aktorių Antano Šurnos, Arvydo Dapšio, Vytauto Tomkaus, Dariaus Petkevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

2006-aisiais V.Matulevičius sukūrė dokumentinį filmą apie R.Pakso apkaltą „Visi prieš vieną“, o šiais metais jis parašė romaną „Jie“ ir filmo scenarijų pasirodysiančiam filmui.

2002 metų prezidento rinkimuose Rusijos verslininko Jurijaus Borisovo vadovaujama bendrovė „Avia Baltika“ skyrė R.Pakso prezidentinei rinkimų kampanijai 1,2 mln. litų.

Atsidėkodamas, prezidentu tapęs R.Paksas 2003 metų balandį išimties tvarka suteikė J.Borisovui Lietuvos pilietybę. Pastarasis sprendimas tapo vienu iš apkaltos prezidentui pagrindų.

2004 m. balandį po Seime inicijuoto apkaltos proceso už Konstitucijos pažeidimus bei priesaikos sulaužymą, R.Paksas pašalintas iš prezidento pareigų.

Konstitucinis Teismas taip pat panaikino sprendimą dėl pilietybės suteikimo J.Borisovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų