REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų sąjungos (LSDS ) pirmininko pavaduotojas, Marijampolės tarybos narys Gediminas Akelaitis portalui „Balsas.lt“ tvirtino, jog „Fronto“ partijos atstovas Vytautas Mikalauskas esą siūlė jam bei jo bendražygiams balotiruotis frontininkų sąraše bei vardijo atitinkamas pinigų sumas.

REKLAMA
REKLAMA

Už vietą pirmajame dešimtuke esą būtų reikėję susimokėti 5 000 litų, o pavyzdžiui trečiasis dešimtukas tebūtų nuskausminęs piniginę 1 000 Lt. Pirmąjį dešimtuką neva būtų reikėję solidariai paremti dar 10 000 litų. Tokios mintys esą buvo išsakytos trečiadienio popietę susitikus vietos LSDS ir „Fronto“ atstovams.

REKLAMA

LSDS pirmininkas Arvydas Akstinavičius portalui  „Balsas.lt“ teigė esąs pasipiktinęs politinių konkurentų taktika. „Nebuvome su A. Paleckiu nei susipykę, nei apie tai kalbėję. Tiesiog mums nėra pakeliui su jam mielais „jedinstveninkais“. Atrodo, kad mėginimai atskelti didelę dalį nuo valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sužlugo, tai dabar imtasi mūsų“, - sakė A. Akstinavičius.

LSDS lyderis sakė nesuprantąs, kodėl kovojant dėl kairiųjų pažiūrų rinkėjų reikia taikyti tokius metodus. Jokių oficialių siūlymų balotiruotis bendru su „frontininkais“ sąrašu A. Akstinavičius teigė nesulaukęs. Kartu jis dar kartą kategoriškai pabrėžė, jog partijos nėra vienmintės.

REKLAMA
REKLAMA

„Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis kategoriškai atmetė bet kokius teiginius apie politinių oponentų papirkinėjimą. „Galėjo būti pokalbiai apie tai, kaip bus finansuojamas bendras sąrašas, jei toks būtų“, portalui „Balsas.lt“ sakė A. Paleckis, kartu akcentuodamas, jog partija yra kalbėjusi ir su LSDS ir su kitomis politinėmis jėgomis dėl bendradarbiavimo, tačiau jokių „juodų“ pinigų neturinti. „Nei LSDS, nei „Frontas“ nėra finansuojami valdžios arba oligarchų, tad reikia ieškoti būdų kaip sutvarkyti finansavimą savo jėgomis“, - sakė A. Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkrečių pokalbio detalių A. Paleckis teigė negalįs žinoti, tačiau kalbas apie papirkinėjimą vadino visišku absurdu.

****

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 12 d. Daugiamandačiuose  sąrašuose minėtas partijas į pergalę ves A. Akstinavičius ir A. Paleckis. „Fronto“lyderis savo kandidatūrą kels ir vienmandatėje Zarasų-Visagino apygardoje. LSDS vadovas A. Akstinavičius mėgins laimėti Šiauliuose.

„Fronto“ sąraše turėtų atsidurti rašytojas Vytautas Petkevičius ir „Karšto komentaro“ žurnalistė Giedrė Gorienė.

REKLAMA

 „Fronto“ atstovai balotiruosis visose vienmandatėse apygardose, o partijos sąraše iš viso bus 141 kandidatas. Šiuo metu, sąrašas yra tikslinamas, o galutinis jo variantas paaiškės rugpjūčio 23 dieną.

A. Paleckio teigimu, svarstoma galimybė rinkimuose bendradarbiauti su Socialistų partija ir šiai partijai suteikti vietų „Fronto“ sąraše.

„Frontas“ įsisteigtas gegužės 24 dieną. Maždaug ketvirtadalis partijos steigėjų, įskaitant A. Paleckį, yra buvę Socialdemokratų partijos nariai. Pačių „frontiečių“ teigimu, partijos steigėjų lape pasirašė daugiau nei 2300 žmonių.

REKLAMA

LSDS save kildina nuo pirmųjų Lietuvos socialdemokratų, įsikūrusių 1896 m. Nuo 1989 metų dalis dabartinės Lietuvos socialdemokratų sąjungos narių savo politinę veiklą pradėjo atkurtoje tuometinėje Lietuvos socialdemokratų partijoje. Nepriklausomybės laikais partija atkurta.  Buvusiai Lietuvos komunistų, paskui Demokratinei darbo partijai (LDDP) susijungus su tuometiniais socdemais dalis pastarųjų nesutiko su tokiu sprendimu.

1998 m. birželio 12 d. įkuriama LSDP frakcija „Socialdemokratija 2000“. 1999 metų antroje pusėje, tuometinei vadovybei dirbtinai suskaldžius LSDP, ta socialdemokratų dalis, kuri siekė savarankiškos socialdemokratijos raidos Lietuvoje, įregistravo partiją „Socialdemokratija 2000“, kita dalis susijungė su LDDP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2003 metais Lietuvos partija „Socialdemokratija 2000“ persitvarkė ir, įsiliejus daliai tikrųjų socialdemokratų partijos narių, gruodžio 6 d. vykusiame suvažiavime reorganizavosi į Lietuvos socialdemokratų sąjungą. Paskutinė politinė akcija – mėginimas surengti referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų