REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Artūras Paulauskas teigia pasitikįs savo patarėjo Romualdo Patalavičiaus žodžiu ir neinicijuosiąs patikrinimo dėl žiniasklaidoje aprašytų galimai neskaidrių patarėjo įtakų plėtojant šeimos verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kai kurių ministerijai pavaldžių įstaigų atstovams ministras yra buvęs ypač reiklus, jų atžvilgiu - pavyzdžiui, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos (KNNP) - yra inicijavęs tyrimus anoniminių skundų pagrindu.

REKLAMA

Pasak A.Paulausko, iškviestas pasiaiškinti patarėjas paneigė dienraštyje „Lietuvos ryte“ skelbtas prielaidas apie savo ryšių panaudojimą šeimos verslo sėkmei užtikrinti bei sąsajas su bendrove, laimėjusia konkursą vėjo jėgainių parko projektui įgyvendinti. Ministras tikina, jog nėra jokio pagrindo abejoti R.Patalavičium.

„R.Patalavičius pasakė, kad viskas tame straipsnyje nuo pradžių iki galo netiesa, kad jis viską paneigs ir to paties paprašys padaryti (šį straipsnį - BNS) atspausdinusios įmonės. Aš pats savo patarėją vertinu gerai, nes ilgai su juo dirbu, puikiai jį pažįstu ir žinau, jog jis - kompetentingas žmogus“, - BNS trečiadienį tvirtino A.Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašo, jog Seimo Audito reikalų komiteto pirmininkas buvęs socialliberalas, dabar valstietis liaudininkas Artūras Skardžius ir aplinkos ministro patarėjas R.Patalavičius galimai naudoja savo ryšius šeimų verslui plėtoti - kovai su klimato atšilimu skiriamus ES milijonus panaudoti alternatyvios jėgainės statyboms.

Dienraštis kelia klausimą, ar projekto įgyvendinimo konkursą laimėjusi ir mįslingai veikianti bendrovė „Naujoji energija“, galimai susijusi su Seimo Audito komiteto pirmininko A.Skardžiaus bei Aplinkos ministro patarėjo R.Patalavičiaus šeimų nariais, pajėgi sukurti didžiulį vėjo jėgainių parką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, A. Paulauskas teigė, jog ji per daug paviršutiniška, kad būtų galima vertinti.

„To, kas ten aprašyta, nežinau ir nieko negaliu apie tai pasakyti, kadangi straipsnyje nėra jokio tyrimo, o sudėlioti tik kažkokie padriki fragmentai. Reiktų nuodugniai tirti, visų pirma, ar pažeisti kokie nors įstatymai“, - sakė ministras, tačiau apie galimą tokio tyrimo inicijavimą neužsiminė.

Pradėti tyrimą Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir Specialiųjų tyrimų tarnybą trečiadienį ragino opozicinės Seimo Tėvynės Sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma.

Jo teigimu, sudėtinga įsivaizduoti, kad A. Skardžius toliau galėtų eiti Audito komiteto pirmininko pareigas po iškeltų abejonių dėl galimos jo įtakos šeimos verslo sėkmei.

Opozicija, anot J.Razmos, ruošiasi iškelti šį klausimą Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų