REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Lukauskis laimėjo konkurencinę kovą su Tomu Delininkaičiu bei Mariumi Prekevičiumi ir garantavo sau vietą olimpiniame Lietuvos rinktinės dvyliktuke. Prieš išskrisdamas į Makao salą, Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos krepšininkas džiaugėsi, kad galės grįžti į Kiniją, tačiau pripažino, kad konkuruoti su buvusiu komandos draugu nėra labai malonu.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip jautiesi būdamas rinktinės nariu?, - paklausėme M.Lukauskio.

- Žinoma smagų būti rinktinės nariu. Vieną kartą jau teko būti „atkabintam“, jausmas nėra labai malonus, todėl nesinorėjo jo patirti dar kartą. Šį sprendimą priėmė treneriai. jei būtų reikėją kitos pozicijos žaidėjo, gal būtų važiavęs kas nors kitas.

REKLAMA

- Ar jautei, kad tau reikia konkuruoti būtent su Tomu Delininkaičiu ir Mariumi Prekevičiumi?

- Mes visi trys buvome paimti iš antrosios rinktinės. Aš manau, kad kiekvienas stengėsi daryti tai, ką moka geriausiai, o visą kitą sprendėme ne mes, o treneriai.

- Ar buvo momentas, kai pajutai, kad padarei tai, ko reikėjo ir dabar jau važiuosi į Pekiną?

- Stengiausi apie tai galvoti kuo mažiau, nes šiokia tokia įtampa visada jautėsi. Stengiesi atsidėti darbui, treniruotėms, o kaip bus, taip bus.

REKLAMA
REKLAMA

- Nebuvo trinties tarp jūsų trijų?

- Ne, to tikrai nebuvo. Mes su Tomu kambariokai buvome.

- Ką nors palinkėjai Tomui, prieš jam išvykstant?

Atsisveikinome. Buvo nemalonu. Taip jau yra, kad paskutinius keturis metus mes konkuruojame tarpusavyje. Aš jį "išmečiau" iš Europos čempionato, jis mane - iš pasaulio pirmenybių. Taip ir šiais metais buvo.

- Kinijoje būsi pirmą kartą?

- Antrą.

- Tai suvenyrų daug parsivežti nebereikės?

- Kai buvau pirmą kartą, teko parsivežti, tačiau mintyse visada buvo nuojauta, kad gal kada ir sugrįšiu dar kartą. Prisipirkau olimpinių suvenyrų, o dabar galvoju, kad be reikalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Dabar bus trigubai brangesni.

- Pažiūrėsim, neturėtų būti labai brangu.

- Kokie geriausi prisiminimai iš pirmo vizito?

- Labai patiko. Laimėjome „Stankovičiaus“ taurę su antra šalies rinktine. Liko tik geriausi prisiminimai. Yra ką pažiūrėti ir pamatyti.

- Kaip vertini varžovus olimpiadoje?

- Visi varžovai stiprūs. Silpnų komandų olimpiadoje nėra. Su visais reikia žaisti, nes jei atsipalaiduosi, iškart būsi nubaustas. Toks jau tas sportas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų