REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariausios šalyje teatro komedijos „Urvinis žmogus“ kūrėjai paskutiniosiomis vasaros dienomis rengia du labdaros spektaklius, kurių metu bus surinkta lėšų Vilniuje veikiančiam Moters ir vaiko globos pensionui, kad čia gyvenančios moterys ir vaikai galėtų išvažiuoti paatostogauti. Tuo pačiu tai bus ir ketvirtojo komedijos „Urvinis žmogus“ sezono pabaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Labdaros spektakliai vyks rugpjūčio 26 ir 30 dienomis Vilniaus klube „New York“. Už pinigus, gautus pardavus bilietus, bus nupirkta kelialapių poilsiui prie jūros. Planuojama, kad kiek vėliau vieną savaitę atostogų išvyks visas pensionas: 10 moterų, 14 vaikų ir 5 pensiono darbuotojos.

REKLAMA

Moters ir vaiko globos pensione gyvena smurtą šeimoje patyrusios moterys ir jų vaikai. Idėja padėti organizuoti jiems atostogas prie jūros kilo birželio pradžioje, kai pensionas pažymėjo pirmąjį veiklos dešimtmetį.

„Sukakties proga bendravome su pensiono darbuotojomis, jos užsiminė turinčios svajonę – nuvežti moteris ir jų vaikus paatostogauti prie jūros. Tuomet mes – visa spektaklį kurianti komanda – nusprendėme padėti šią svajonę įgyvendinti“, – sakė komedijos „Urvinis žmogus“ prodiuserė Julija Dunajevskaja-Vaišienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prie labdaros projekto prisidės ir visi su komedija „Urvinis žmogus“ tiesiogiai susijusių partnerių: klubas „New York“ neims patalpų nuomos mokesčio, „Tiketa“ netaikys bilietų platinimo mokesčio, atlyginimų atsisakė spektaklio techninis personalas. Be abejo, didžiausią lėšų dalį tikimasi surinkti iš parduotų bilietų į du labdaros spektaklius.

Šie du komedijos „Urvinis žmogus“ spektakliai – tai dar vienas akcijos „Mes – ne šikniai!“ etapas. Akciją šių metų pradžioje inicijavo trys komedijoje vaidinantys žinomi Lietuvos aktoriai: Dainius Kazlauskas, Vaidotas Martinaitis ir Darius Meškauskas. Akcijos tikslas – materialiai ir morališkai padėti smurtą šeimoje patiriančioms moterims bei vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų pradžioje, inicijuojant akciją „Mes – ne šikniai!“, pradėta bendradarbiauti su Moters ir vaiko globos pensionu. Tuomet į komedijos trečiojo gimtadienio spektaklį susirinkę žiūrovai sunešė daugiau kaip 300 pliušinių žaislų. Jie buvo nuvežti į pensioną – dideliam čia gyvenančių vaikų ir jų mamų džiaugsmui. Kovo ir balandžio mėnesį visos pensione gyvenančios moterys ir šios įstaigos darbuotojos nemokamai žiūrėjo komediją „Urvinis žmogus“ Vilniuje.

Akcijos pavadinimas „Mes – ne šikniai!“ – tai šiek tiek modifikuota paskutinė spektaklio „Urvinis žmogus“ frazė. Visame pasaulyje populiari komedija kalba lūpomis vyro, kuris myli savo žmoną, bet stengiasi suvokti, kodėl tarp jųdviejų taip dažnai kyla įvairiausių nesusipratimų. Užsienyje atlikti tyrimai rodo, kad spektaklis padeda pozityviai keisti vyrų ir moterų požiūrį į priešingą lytį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų